DBP'nin Şemdinli Kongresi Yapıldı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Demokratik Bölgeler partisi 3. Olağan kongresini gerçekleştirerek yeni yönetimini belirledi. DBP Şemdinli İlçe yönetimine Memet Sert ve Güler Oğuz seçildi.

DBP'nin Şemdinli Kongresi Yapıldı
Şemdinli Güldexun kültür merkezi toplantı salonunda gerçekleşen kongreye Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, DBP Hakkari İl Eş Başkanı Hüseyin Armut,  HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Metin Besi, Şemdinli Belediye Eş Başkanı Nahide Yıldız, Yüksekova- Şemdinli HDP, DBP ilçe eş başkanları sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve delegeler katıldı.


Kongre’de konuşan  DBP Hakkari İl Eş başkanı Hüseyin Armut, “Kürt halkının kendi geleceğini tayin etme organize etme yaşamın bütün alanlarında kendini örgütleyerek ve bu örgütü sağlayacak kendisidir”.

'SOSYAL, TOPLUMSAL VE EKONOMİK ALANDA EKSİKLİĞİMİZ VAR'

Toplum olarak bir çok alanda eksiklik yaşıyoruz diyen Armut,  “Bir çok konuda eksikliğimiz olabilir. Sosyal, toplumsal ve ekonomik alanda bir çok eksikliğimiz var. Tarihi bir süreçte kendi örgütlüğümüzü kendi toplumsal birlikteliğimizi  en üst düzeye çıkarmamız gerekiyor. Ancak bunu başarabilirsek süreç karşısında da ciddi bir duruş sergileyebilir ve beklentilere cevap olabiliriz”. Dedi.

Armut, Özellikle bu sürecin bizlere yüklediği görev ve misyonlar var ağır sorumluluklar var. Kongreler süreci eski tartışmaların tüketildiği  belirli anlayışların mahkum edildiği ileriye dönük yeni umutların yeşerdiği süreçlerdir”. Dedi

 Daha sonra kısa bir konuşma yapan  HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, “21 gündür  insanlarımızın sokağa çıkamadığını ve bu konuda kimin vicdanı ve şerefi kabul edebilir.

 Sokak ortasında insanımız öldürülüyor ve şehit ediliyor buna rağmen halen bu hükümete itibar edebiliyoruz. Biz katledilen kardeşlerimiz için halen ağlamıyoruz ve bu çocuklar Filistin çocukları olsaydı bütün kentlerimizde halk ayaklaması olacaktı. Ama o anne 7 gün sokak ortasında ölü bir şekilde orada kaldı.

'ARTIK YETER DİYORUZ'

Bazı kesimler niye öz yönetim dayatılıyor diyorlar, öz yönetim bunun içindir ki, o anneler bu şekilde sokak ortasında katledilmesinler. Eski yaşamın yeniden gelmemesi ve bizde her gün yeniden evlerimizin basılmaması bizi yakalayıp ya da öldürmeleri için artık yeter diyoruz.

'ÖCALAN BARIŞ ELİNİ UZATTI'

Akdoüğan, “Sayın Öcalan onlarca kez kardeşlik elini uzatmıştır. Kürt, Türk ve Arap hiç kimse birbirini vurmasın diye barış elini uzattı. 3 aya yakındır 124 insanımız katlederek şahadete ulaştı. Bunların içinde 8 yaşındaki çocuklar, 3 aylık bir bebek katledildi. Bunların hepsi ilan edilen öz yönetim için katledildi”. Dedi.

 


Yapılan konuşmalardan sonra DBP İlçe yönetimine Memet Sert ve Güler Oğuz seçildi.
Yönetime ise; M. Emin Sarı, Ömer Faruk Tekin, Samide Ören, Fahır Yılmaz, Remzi Sever, İzzet Atay, Necip Çoban ve  Casım Özer seçildi.





Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2015, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER