De Mistura: 7 Mart'ta müzakerelerin devam edeceğini umuyorum

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, Suriye’deki krizin çözümüne dair barış görüşmelerinin 7 Mart’ta yeniden başlamasını umduğunu duyurdu.

De Mistura: 7 Mart'ta müzakerelerin devam edeceğini umuyorum

Rusya ve ABD’nin üzerinde anlaştığı ve Suriye’de çatışmaların durmasına dair anlaşmayı içeren karar tasarısı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) oybirliği ile kabul edildi.

Tasarının kabul edildiği BMGK’da konuşan BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura,  Suriye yönetimi ve muhalefet arasındaki görüşmelerin 7 Mart’ta devam etmesini umduğunu belirtti.

Martta başlayacak Suriye görüşmelerinin 3 hafta sürmesinin planlandığını belirten BM Temsilcisi, Kürt temsilcilerin görüşmelere davet edilip edilmeyeceği konusunda ise yorum yapmadı.

Ateşkesin başlamasının ardından kendisine ulaşan raporlarda, başkent Şam ve güneybatı kenti Dera’da ortamın ‘sakin’ olduğunun belirtildiğini aktaran De Mistura, BM’ye iletilen ihlal iddialarıyla ilgili olarak ofisinin incelemelerde bulunduğunu ifade etti.

BM Temsilcisi, “Hep birlikte bunun işe yaraması için dua edelim, çünkü açıkça görülüyor ki bu, Suriye halkının son beş senedir görebildiği görece daha iyi ve barışa yakın bir umut taşıyan en iyi ihtimal” dedi.

​Suriye yönetimi ve muhalifler arasındaki Cenevre görüşmeleri 29 Ocak’ta başlamış ve De Mistura, 3 Şubat’ta görüşmelerin ertelendiğini duyurmuştu. Sonrasında, Suriye görüşmelerinin 26 Şubat’ta Montrö’de devam edeceği belirtilmiş ancak görüşmeler bir kez daha ertelenmişti.

Rusya ve ABD’nin Suriye’deki ateşkesle ilgili vardığı anlaşma, Şam saatiyle 00.00’da başladı.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2016, 20:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER