DEAŞ'a Rakka'da ağır darbe!

YPG'nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Rakka'nın Özgürlük barajı ve Mansura beldesini DEAŞ'tan tamamen temizlediği ve iki yerde de kontrolü sağladığı belirtildi.

DEAŞ'a Rakka'da ağır darbe!
Başbakan Binali Yıldırım, ABD öncülüğündeki koalisyonun havadan desteklediği Rakka operasyonunun 3 Haziran gecesi başladığını duyururken, ana omurgasını YPG'nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Rakka'nın Özgürlük barajı ve Mansura beldesini DEAŞ'tan tamamen temizlediği ve iki yerde de kontrolü sağladığı belirtildi.

DSG'nin Rakka operasyon sözcüsü Cîhan Şex Ehmed, Rakka kentini 4 yönden kuşattıktan sonra kenttin içine yönelik operasyon başlatacaklarını söyledi.

BARAJ ALINDI, RAKKA'NIN SON BAĞLANTI YOLU DA KESİLDİ

Başbakan Binali Yıldırım, Rakka operasyonunun 3 Haziran gecesi başladığını ve bu konuda Amerika'nın operasyon öncesi bilgilendirme yaptığı açıklerken, operasyonu karadan yürüten ve ana omurgasını YPG'nın oluşturduğu DSG'nin operasyonun başlaması ile ilgili bir açıklama gelmemesi dikkat çekti. Kürt sitelerinde, DGS'nin Rakka'ya her yönden 2-10 kilometre yaklaşırken, kentin dört yanında şiddetli çatışmaların olduğu belirtildi. Rakka operasyonu kapsamında Suriye'nin stratejik yerlerinden Özgürlük Barajı ve 50 bin nufuslu Mansura Beldesi de DEAŞ'tan temizlenirken, iki yerde de kontrdolün sağlandığı ve mayın temizliği yapıldığı kaydedildi.

Özgürlük Barajı'nın alınması ile DEAŞ'ın Suriye'nin diğer kentleri ile olan son bağlantı yolu da kesilmiş oldu. DEAŞ'ın Rakka'da her yönde kuşatma altına alınmasından sonra binlerce sivil DSG'nin kontrol ettiği alanlara kaçarken, Demokratik Suriye Güçlerinin, Rakka şehir merkezini girdikten sonra operasyonun başladığını duyuracağı bildirildi.

YPG'ye yakınlığı ile bilinen ANHA Ajansına konuşan Rakka operasyonu sözcüsü Cîhan Şex Ehmed, Rakka'nın kuzey, güney, doğu ve batı kırsalında DSG ile DEAŞ arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını ifade ederek, "Rakka kentinin özgürleştirilmesi operasyonun da önümüzdeki birkaç gün içinde başlayacak" dedi. 

Amerika'nın Sesine konuşan YPG sözcüsü Nuri Mahmud da, ABD destekli askeri güçlerin, Rakka’yı DEAŞ'tan geri alma harekatına bir kaç gün içinde başlamaya hazır olduğunu söyledi. Mahmud, "Askeri güçler şehrin dış mahallelerine ulaştı ve büyük operasyon önümüzdeki günlerde başlayacak" dedi. / DHA
Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2017, 16:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER