Dede: Yüksekova'daki tüm barikatlar kaldırılacak!

Gever Demokratik Toplum Bileşeni adına Şerafettin Dede’den gündemle ilgili çok önemli açıklamal geldi. Açıklamada barikatların kaldırılacağı ve herkesin çocuklarını okula göndermesi gerektiği açıklandı. 

Dede: Yüksekova'daki tüm barikatlar kaldırılacak!
Yüksekova'daki Gever Demokratik Toplum Bileşeni adına Şerafettin Dede'den gündemle ilgili çok önemli açıklama yapıldı. Açıklamada barikatların kaldırılacağı ve herkesin çocuklarını okula göndermesi gerektiği açıklandı. 


Bu gün Yüksekova’daki Gever Demokratik Toplum Bileşenleri adına açıklamayı Şerafettin Dede yaptı. Dede açıklamasında herkesin çocuklarını okula göndermesini belirterek, dışarıdan gelen öğretmenlere de her zaman olduğu gibi misafirperverliğini göstermesini istedi.

 

“ÖĞRETMENLERDEN İSTEĞİMİZ BİRİNCİ SINIFTA KÜRTÇE DERSİ VERSİNLER’

Dede açıklamasında;  Bütün gever halkımıza sesleniyoruz. Bilindiği üzere bir hafta okullar boykot edilmişti. Boykot bitti bütün halkımız çocuklarını okullara göndersinler.  Eğitim her şeyden önce bizim için kutsal bir şeydir. Bu gün iki kelimeyi bir araya getirip konuşabiliyorsak belli bir eğitim gördüğümüz içindir Öğretmenler bizim için kutsaldır.  Bütün öğretmenler müsterih olsun,  bazı dedikodular bazı yaygaralar yayılıyor. Okul yakmalara karşı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Okul yakmalara her zaman karşı çıktık şimdi de parti ve Gever Demokratik Toplum Meclisi olarak karşıyız.  Bizim, isteğimiz bütün öğretmenlerden şudur.  Birinci sınıfta Kürtçe dersi de versinler. Kürt olanlar Kürtçe eğitim görmek istiyor.  Bizim çocuklarımızda kendi anadiliyle eğitim görmek istiyorlar. O yüzden öğretmenlerde bunu göz önünde bulundurarak yardımcı olsalar seviniriz’ dedi.

‘ÖĞRETMENLERİMİZ HİÇ BİR KAYGI TAŞIMASIN’

Öğretmenliğin kutsal bir görev olduğunu belirten Dede, Bütün öğretmenlerle görüşmeye hazırız. Bütün öğretmenlerin can güvenliği sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazıırız. Geverin dışarıdan gelen öğretmenlere nasıl sahip çıktıklarını görsünler.  Hiçbir öğretmenimiz hiçbir hocamız dışarıdan gelen öğretmenimiz hiçbir kaygı taşımasın.  Sizler öğreticisiniz bizim için kutsalsınız. Bu çocukları geleceğe yetiştirmekle görevli olduğunuz bilinciyle bunları söylüyoruz.  Onun için gündemimizde huzur ve refah var.  Gündemimiz de halkın refahı var. Gündemimizde çocuklarımıza ve öğretmenlerimize sahip çıkma var. Eğer bir provokasyon olacaksa, eğer huzursuzluk yaratacak olan varsa bilsinler ki bu bizim yönetimimiz tarafından kesinlikle onaylanmayacaktır’ dedi.

‘VALİ’NİNDE KAYMAKAM'INDA BUNU İYİ OKUMASINI İSTİYORUZ’

Devlet yetkililerine de seslenen Dede;   Eğer sizin provokasyon yaratmaya bir niyetiniz varsa Gever Demokratik Toplum Bileşenlerini bahane olarak göstermeyin. Gever Toplum Demokratik Bileşenleri kendilerini de biliyor karşısındakilerin  hak ve hukukunu muhafaza etmesini de biliyor.  Evet bazı mahallerde barikatlar vardır. Yollarda bazı engeller vardır.  Bütün güzergahlardaki barikatları açacağız. Bütün halkımıza bu şekilde duyuruyoruz. Onun için sokaklarda kahvelerde söylenen çeşitli dedikodulara kesinlikle inanmayın. Bizim gündemimizde öğretmenlere sahip çıkma var.  Bizim gündemimizde çocuklarımızı gönül rahatlığı ile okula gönderme var.  Bütün Gever halkının da çocuklarını gönül rahatlığıyla okula göndermesini istiyoruz.  Biz asla insanların yaşamlarını kısıtlayacak bir  söylem ve tavır içine girmedik, girmeyeceğiz. Biz bu güne kadar gördüğümüz zulme karşı, hakaretlere  insanlık dışı uygulamalara ve gözaltılara karşı bazı mahalleri  tuttuk. Kendi can güvenliğimizi sağlamak için yaptık.  Başkasının hayatını kısıtlama için yapmadık. Bunu Kaymakamında, Vali’ninde Emniyet yetkililerinde iyi okumasını istiyoruz.’ Dedi.

Son olarak; bütün öğretmenlerin rahat bir şekilde okullarına gidip gelmelerini söyleyen Dede; Milli Eğitim Camiasınada çağrıda bulunarak; Kaygısı ve kuşkusu olan bize gelsin. Yarın onlarla bir toplantı yapmaya hazırız. Sizin uygun gördüğünüz bir okulda sizinle görüşmeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz’ şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2015, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER