DEM Parti’nin başlattığı 3 günlük yürüyüşün stardı Şemdinli'de verildi

Hakkari’de geçekleştirilecek 3 günlük yürüyüş Şemdinli ilçesinde başladı.

DEM Parti’nin başlattığı 3 günlük yürüyüşün stardı Şemdinli'de verildi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM), Hakkari Belediyesi’ne atanan kayyıma karşı tepki ve protestolarını sürdürüyor. DEM Parti, “Belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz” şiarıyla 13 Haziran’da Hakkari’de gerçekleştireceği büyük miting önce sürecek 3 günlük yürüyüşün startını Şemdinli’de verdi.

Yürüyüşe çok sayıda kişi katıldı

Yürüyüşe, DEM Parti Hakkari Milletvekilleri Onur Düşünmez ile Öznur Bartın, DEM Parti Hakkari il ve ilçe eşbaşkanları, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Emek ve Özgürlük İttifakı ile Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) ve birçok vatandaş katıldı.

Yapılan açıklama sonrası 3 gün boyunca sürecek olan yürüyüş başladı.

11 Haziran'da Yüksekova'da sürecek olan yürüyüş 12 Haziran'da Çukurca'da son bulacak

Yürüyüşçüler, 3 gün boyunca Hakkari il, ilçe, belde ve köylerini kapsayan noktalarda halkla bir araya gelecek. Şemdinli’de başlayan yürüyüş, 11 Haziran’da Yüksekova ilçesi ve bağlı köylerinde devam edecek. 12 Haziran’da da Çukurca ilçesi ve bağlı köylerine gerçekleştirilecek ziyaretle yürüyüş son bulacak. 13 Haziran’da Hakkari’nin kent merkezinde bulunan Ulu Cami’de ise miting gerçekleştirilecek.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2024, 14:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER