Demirel: Yaralıların hayatlarından endişe ediyoruz

Açlık grevindeki HDP Grup Başkan Vekili Çağlar Demirel, bodrumdaki yaralılarla iletişimin 4 gündür sağlanamadığı için hayatlarından endişe ettiklerini belirtti.

Demirel: Yaralıların hayatlarından endişe ediyoruz
Açlık grevindeki HDP Grup Başkan Vekili Çağlar Demirel, bodrumdaki yaralılarla iletişimin 4 gündür sağlanamadığı için hayatlarından endişe ettiklerini belirtti, "Sağlık koridoru açılmasını istiyoruz. Bunun için hem açlık grevimiz hem de girişimlerimiz sürecek" dedi.


HDP Grup Başkan Vekili Çağlar Demirel ile milletvekilleri Ahmet Yıldırım ve Nihat Akdoğan'ın devraldığı açlık grevi, Meclis HDP grup toplantı salonunda 7. gününde.

Açlık grevi HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken ile milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Osman Baydemir tarafından Cizre'de bir bodrum katında yaşam mücadelesi veren yaralıların hastaneye kaldırılması için 27 Ocak'ta İçişleri Bakanlığı'nda başlatılmış, daha sonra Meclis'e taşınarak, 1 Şubat'ta ikinci grup tarafında devralınmıştı.

HDP Grup Başkanvekili Demirel, sağlık koridoru açılarak yaralıların hastaneye sevk edilmesi için İçişleri Bakanlığı ile yeniden bir görüşme talebinde bulunduklarını söyledi, "Ancak şu anda toplantıda oldukları söylendi. Talebe verilecek cevabı bekliyoruz. Bakanlıkla son iki gün bir görüşme olmadı" dedi.

Bodrumdaki yaralılar ile iletişimin 30 Ocak'tan bu yana sağlanamadığının altını çizen Demirel, "Son 4 gündür hiçbir bilgi alınamıyor. Bakanlıktan da bir bilgi verilmiyor. Dolayısıyla yaşamlarından endişe ediyoruz" diye konuştu.

Bodrumdaki yaralıların hastaneye kaldırılması ve yaralılarla birlikte aynı ortamda bulunan cenazelerin de hastaneye götürülmesi için açlık grevine başladıklarını hatırlatan Demirel, "Elbette, uygulanan sokağa çıkma yasaklarının son bulmasını istiyoruz. Ancak önceliğimiz yaralıların hastaneye kaldırılması. Yaralılar hastaneye kaldırılıncaya ve cenazeler hastaneye götürülünceye kadar açlık grevi devam edecek" dedi.

İçişleri Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeler sonunda yaralıların tahliyesine çok yaklaştıkları sırada bodruma bombalı ve silahlı saldırı yapıldığına dikkat çeken Demirel, "Bu saldırının ardından iletişim kesildi" diye konuştu.

HDP ve DBP eşbaşkanlarının Cizre'ye gitmek için yola çıktığını kaydeden Demirel, "Bir sağlık koridorunun açılmasını istiyoruz. Gönüllü sağlık emekçileri, belediyeye ait ambulanslarla bodruma giderek, yaralıları alıp hastaneye kaldırılabilirler. Bunun sağlanmasını istiyoruz. Bunun için hem açlık grevimiz hem de girişimlerimiz sürecek" dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2016, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER