Demirtaş, 'Ben de oradaydım' dedi, kendini ihbar etti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, avukatlar hakkında açılan davalara tepki göstermek için, İstanbul Adliyesi’nde cübbesi ile açıklama yaptı, kendini ihbar etti.

Demirtaş, 'Ben de oradaydım' dedi, kendini ihbar etti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara Katliamı’nı protesto eden avukatlar hakkında açılan soruşturmaya tepki göstermek için İstanbul Adliyesi’ne geldi. Kendini ihbar eden Demirtaş, avukat cübbesi giydi ve açıklama yaptı.

Adliyedeki baro odasında açıklama yapan Demirtaş, yargının siyasallaştığını, bazı yargı mensuplarının da buna gönüllü olduklarını belirtti, “Yargının siyaset aracı haline getirilmiş bir ortamında burada bizler avukat meslektaşlarımızla dayanışma için bulunuyoruz” dedi.

‘Yargı mensuplarının da suç ortaklığı var’

Her hükümetin yargıyı kendi çıkarları doğrultusunda şekillendirdiğini kaydeden Demirtaş, “Burada tabi ki siyasetin ve siyasetçilerin suçu ne kadar büyükse yargı mensuplarının da suç ortaklığı vardır. Yargı mensupları da çoğu zaman bu anlayışa prim verdiler” diye konuştu.

‘Savcılar, hakkınızda işlem başlatacağız’

Demirtaş şunları söyledi:

“Yargı mensupları özellikle de savcılar Adalet Bakanı’nın emriyle avukatlara karşı soruşturma açan, avukatlara karşı zor ve şiddet kullanan, avukatları bizatihi adliyenin içinde işkenceye tabi tutan anlayış gün gelecek hukuk karşısında hesap verecek. İşledikleri suçlar nedeniyle kesinlikle yargılanacaklarını belirtmek istiyorum. Biz iktidara gelme olanağı elde edersek avukatları adliye içerisinde süründüren, gaz sıkan, coplayan, avukatlık mesleğinin insan onuruna uygun bir şekilde yapılması için çaba sarf eden avukatlara haksız yere siyasi soruşturmalar açtıran savcılar kesinlikle hakkınızda işlem başlatacağız. Suç işliyorsunuz. Neden AKP’nin talimatıyla insan tutukladığınızı yargı karşısında anlatacaksınız.”

‘Hakim ve savcılar ‘Siyasetin emir kulu değiliz’ diyebilmeliydi’

Demirtaş, hakim ve savcıların, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin gözaltına alınması karşısında sessiz kalmasını da eleştirdi ve ekledi:

“Bir baro başkanı bir cümlesinden dolayı gece yarısı uçakla apar topar getirilip buraya bir siyasi faaliyet olarak, yargısal faaliyet olarak değil siyasi faaliyet olarak hakim karşısına çıkarıldığında gönül isterdi ki şu adliye koridorlarını hakim savcıların sloganları inletsin. ‘Biz siyasetin emir kulu değiliz’ diye hakim savcılar yürüyüş yapabilmeliydi adliyenin içinde. Sesinizi çıkarabilmeliydiniz.”

‘Ben de oradaydım’

Haklarında soruşturma açılan avukatlarla dayanışmak için kendini ihbar eden Demirtaş, “Yakın zamanda Ankara katliamının protesto edilmesi için avukatların adliyede yaptığı bir anmayı, protestoyu savcılık maalesef ki soruşturma gerekçesine dönüştürdü. Avukatların kimliğini tespit ediyorlar. Kameralarda görünmeyebilir ama o gün ben de oradaydım. Burada İstanbul Adliyesi’ndeydim, birlikte protesto ettik. Birlikte ‘hırsız’, ‘katil’ diye bağırdık. Binlerce avukat aynı şeyi yaptı” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2015, 17:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER