Demirtaş: 'Bizi sadece Ankara dinlemek istemiyor'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ABD’de Washington merkezli Ortadoğu Enstitüsü’nün (Middle East Institute) düzenlediği 6. Türkiye Konferansı’nda konuştu.

Demirtaş: 'Bizi sadece Ankara dinlemek istemiyor'

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, ABD’deki 6. Türkiye Konferansı’nın ardından gazetecilere konuştu. AKP Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu’nun ‘devletin Öcalan’la görüştüğü’ yönündeki açıklamalarına ilişkin olarak, “Ensarioğlu’nun açıklamaları tamamen manipülatif. Öcalan’ı defalarca kandırmaya çalıştılar ve her seferinde sert duvara çarptılar,” dedi. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ABD’de Washington merkezli Ortadoğu Enstitüsü’nün (Middle East Institute) düzenlediği 6. Türkiye Konferansı’nda konuştu.

Konferansın ardından Türkiye’deki basın temsilcileri ile bir araya gelen Demirtaş, Washington ziyareti hakkında bilgiler verdi.

‘Bizi sadece Ankara dinlemek istemiyor’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamalarında, “Washington ve diğer tüm büyük kentlerde herkes HDP’nin ne düşündüğünü bilmek istiyor; bizi sadece Ankara dinlemek istemiyor,” dedi.

“HDP’den beklenti büyük” söylemlerinin dikkat çekici olduğunu belirten Demirtaş, “O nedenle buna cevap olacak yeni program ve yönetim gerek,” dedi.

Demirtaş; CHP ve HDP’nin ‘birlikte hareket etme gerekliliğine de vurgu yaptı. Demirtaş, “HDP ve CHP en azından barış ve demokrasi alanında ortaklaşa hareket edebilmeli. Barış Bloku oluşturulmalı.”

‘Ensarioğlu’nun açıklamaları manipülatif’

AKP Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu, devletin PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüştüğü yönündeki açıklamalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Demirtaş, “Ensarioğlu’nun İmralı ile ilgili açıklamaları tamamen manipülatif. Öcalan’ı defalarca kandırmaya çalıştılar ve her seferinde sert duvara çarptılar.”

Demirtaş, 7 Haziran’daki seçim sonuçlarına saygı duyulmamasının Kürtler arasında büyük kırılmaya yol açtığını da belirterek, bu durumun “demokratik siyasete güveni çok sarstığını” söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, söz konusu konferansta başkanlık sistemine ilişkin açıklamalarda bulunmuş, ‘biz de söz ağızdan bir defa çıkar’ vurgusunu yaparak, “Hak ve özgürlükler, bireylerin hakkı, toplumun hakkı ya da halkların hakkı hiçbir konuda pazarlık mevzusu edilemez. Bu çok net” demişti.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2015, 19:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER