Ege Üniversitesi’nde 50 öğrenciye uzaklaştırma cezası!

Ege Üniversitesi’nde 2013 yılında açılan soruşturmalar sonuçlandı. 50 öğrenciye bir ile 6 hafta arasında değişen sürelerde uzaklaştırma cezası verildi.

Ege Üniversitesi’nde 50 öğrenciye uzaklaştırma cezası!
Ege Üniversitesi’nde 2013 yılında açılan soruşturmada, 50 öğrenciye bir ile 6 hafta arasında değişen sürelerde uzaklaştırma cezası verildi.


Ege Üniversitesi’nde, 2013 yılında 50 öğrenciye açılan soruşturma sonuçlandı. Öğrencilere bir hafta ile altı ay arasında değişen sürelerde uzaklaştırma cezası verilen üniversitede olay günü satır ve bıçaklarla okulda yürüyüş yapıp öğrencilere saldıran “Ülkücü Gençlik” hareketinden hiç kimseye ceza verilmedi. 

Ne olmuştu?

19 Aralık 2013 tarihinde “Ege’de terörist istemiyoruz” sloganıyla çevre illerdeki öğrencilerin de katılımıyla bir araya gelen “Ülkücü Gençlik Hareketi” okul rektörlüğü önünde basın açıklaması yaparak Edebiyat Fakültesi’ne yürümek istemişti. Yaşananlara tepki göstermek için de devrimci yurtsever öğrenciler Edebiyat Fakültesi önünde toplanmıştı. Rektörlüğün izniyle kampüse giren polis ve ülkücü grup ırkçı sloganlar atarak öğrencilere saldırmak istemiş bunun karşılığında öğrenciler de kendilerini savunmuştu. 

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2015, 19:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER