Polis baskınında öldürülen Dilan Kortak toprağa verildi

İstanbul Sancaktepe’de önceki gün düzenlenen polis baskınında evinde öldürülen Dilan Kortak’ın cenazesi İzmir’de toprağa verildi.

Polis baskınında öldürülen Dilan Kortak toprağa verildi

İstanbul Sancaktepe’de önceki gece polisler tarafından yapılan ev baskınında öldürülen 19 yaşındaki Dilan Kortak İzmir Buca’da Kaynaklar Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kortak’ın cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemleri tamamlanmasının ardından dün ailesi tarafından havayoluyla İzmir’e getirildi.

Kortak’ın cenazesi Karabağlar Eskiçamlık Mahallesi Şeyh Ahmet Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından aynı mahallede bulunan evinin önüne yürüyüşle götürülmek istendi. Ancak polis yürüyüşe engel oldu. Cenazenin aile evine götürülmesi engellediği için cami önünde cenaze töreni düzenlendi.

‘İnfaz edilerek öldürüldü’

Törende konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “Dilan Kortak, çatışma sonucunda değil, infaz edilerek öldürüldü. Kasım ayında yapılan milletvekili seçimlerinde partimiz için çok çalıştı. Vücudundan 5 kurşun çıkartıldı. Biran önce çözüm sürecine geri dönülmeli. Dönülmediği taktirde bu kış daha çok ölümlerle karşı karşıya kalacağız. Bugüne kadar dört kadın öldürüldü. Kadınlara yönelik cinayetler durdurulsun. Bu olayı sonuna kadar takip edeceğiz” dedi.

Dilan Kortak’ın altı çocuğundan en küçüğü olduğunu belirten baba İbrahim Kortak ise, “Mardin’den uzun yıllar önce göç ettik. Annesi yaşamını kaybetti. Kendisi liseye kadar okudu. İstanbul’a yakınlarımızı ve arkadaşlarını görmeye gitti. Kendisi polis tarafından infaz edildi” dedi.

Tören ardından konvoy eşliğinde Buca’ya getirilen Kortak’ın cenazesi kadınlar tarafından Kaynaklar Mezarlığı’na taşındı, Kortak annesinin yanına defnedildi. / İMC

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2015, 18:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER