Demirtaş: Cumhurbaşkanlığı seçiminde iki temel çizgi yarışacak

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MHP ve CHP'nin üzerinde anlaştıkları çatı Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ismini değerlendirdi.

Demirtaş: Cumhurbaşkanlığı seçiminde iki temel çizgi yarışacak
 BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, “Görünen o ki, Cumhurbaşkanlığı seçiminde iki temel çizgi yarışacak. Birincisi, bizim göstereceğimiz, destekleyeceğimiz adayın temsil edeceği demokrasi, özgürlük ve barış çizgisi. Diğeri de AKP'nin adayı ve CHP, MHP'nin çatı adayı etrafında oluşacak olan çizgi olacak. Çatı adayının ve AKP'nin adayının aşağı yukarı aynı çizgiyi temsil ettiğini düşünüyoruz” dedi.


BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MHP ve CHP'nin üzerinde anlaştıkları çatı Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ismini değerlendirdi.

Amed’den Ankara'ya giden Demirtaş, gazetecilerin soruları üzerine, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk aday ortaya çıktı. Her şeyden önce hayırlı uğurlu olsun diyorum. Tabi ki ilk defa halk tarafından seçilecek Cumhurbaşkanlığı süreci yaşayacağız. Bizler de kendi adayımızla bu yarışın içerisinde olacağız. Görünen o ki, Cumhurbaşkanlığı seçiminde iki temel çizgi yarışacak. Birincisi, bizim göstereceğimiz, destekleyeceğimiz adayın temsil edeceği demokrasi, özgürlük ve barış çizgisi. Diğeri de AKP'nin adayı ve CHP, MHP'nin çatı adayı etrafında oluşacak olan çizgi olacak. Çatı adayının ve AKP'nin adayının aşağı yukarı aynı çizgiyi temsil ettiğini düşünüyoruz. Burada tek farklı aday, Türkiye'de değişimi, özgürlüğü, emeği, barışı bu ilkeleri temsil edebilecek tek adayı görünen o ki bizim adayımız, destekleyeceğimiz aday olacak. Umut ediyorum ki, son derece demokratik bir seçim yarışı çerçevesinde halkın özgür iradesiyle ortaya çıkacak bir Cumhurbaşkanı Türkiye'ye layık bir Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin geleceğini inşaa etmede katkı sunacak bir cumhurbaşkanı Çankaya'ya çıkacak" dedi.

Demirtaş, dışarıdan bir adayın gösterilmesi ile ilgili olarak ise "Yani bizim bunları değerlendirmemiz doğru olmaz. Bizim adayımız değil. Ne AKP'nin adayı ne CHP, MHP'nin adayı, bizim adayımız değil. Biz kendi adayımızın başarısı için çalışacağız" dedi.

HDP'nin destekleyeceği Cumhurbaşkanı adayının kim olduğu ve kendisinin adının geçtiği ile ilgili soru üzerine ise Demirtaş şunları söyledi: "Evet, yani isimler konusundaki tartışmamız sürüyor. Zannedersem bir kaç gün içerisinde bizler de adayımızı kamuoyu ile paylaşacağız ve seçim kampanyası çalışmalarını yürütmeye başlayacağız." / anf

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2014, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER