'Sabrımızı sınamayın çocuklarımıza dokunmayın'

BDP İstanbul İl Örgütü öncülüğünde Kadıköy’de bir araya gelen yüzlerce kişi Adana’da 15 yaşındaki İbrahim Aras’ın polisin ateşlediği gaz bombası sonucunda hayatını kaybetmesini protesto etti.

'Sabrımızı sınamayın çocuklarımıza dokunmayın'
BDP İstanbul İl Örgütü öncülüğünde Kadıköy’de bir araya gelen yüzlerce kişi Adana’da 15 yaşındaki İbrahim Aras’ın polisin ateşlediği gaz bombası sonucunda hayatını kaybetmesini protesto etti. Boğa Heykelinden, İskele Meydanı’na kadar bir yürüyüşün gerçekleştirildiği eylemde, söz alan BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Emrullah Bingül, çocukların ölmesine neden olan Başbakan Erdoğan’a, “sabrımızı sınmayın” uyarısında bulundu.


Kadıköy ‘de bir araya gelen BDP İstanbul İl Örgütü, henüz 15 yaşındaki İbrahim Aras isimli çocuğun polis terörü sonucunda hayatını kaybetmesini protesto etti. BDP İstanbul İl Eşbaşkanları Arife Çınar, Emrullah Bingül ve HDP İstanbul İl Başkanı Şamil Altan’ın ön safta yerini aldığı eyleme, HDP-HDK’nin yanı sıra bir çok demokratik kitle örgütünü destek verdi. Polis yoğunluğunun dikkat çektiği heykel önünde, “Berkin’lerden İbrahim’lere katil devlet hesap verecek”, “Kürdistan’da generalleri hesabınızda sorulacak intikamınız da alınacak söz veriyoruz” ve “Şehîd namirin” yazısı yanında, Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol, İbrahim Uras ve Berkin Elvan’ın resimlerinin yer aldığı pankartlar ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ve YPG’nin bayrakları açıldı. Yüzlerce kişi, “İbrahim Aras ölümsüzdür”, “İbrahim’in katili Kürdistan’da işgalci”, “Kürdistan faşizme mezar olacak”, “ Bijî berxwedana Lîce” , “ Katil T.C Kürdistan’dan defol”, “ Bijî Serok Apo”, “ Dişe diş kana kan seninleyiz Öcalan”, “ PKK halktır halk burada” sloganları eşliğinde Kadıköy İskele Meydanı’na kadar yürüdü.

ÇOCUKLARIMIZ ÖLÜLERİ SİZİ KAÇABİLECEĞİNİZ YERE KADAR KOVALAYACAK !

İskele Meydanı önünde ilk sözü HDP İstanbul İl Başkanı Şamil Altan aldı. Bir günün bir gününe uymadığı ve gündemin sürekli değiştiği bu ülkede tek değişmeyen gündemin çocuklarının devlet tarafından öldürülmesi olduğunu hatırlatan Altan, Gezi parkı direnişinden Lîce ‘ye Rojava’ya kadar devlet ısrarla çocukları öldürmeye devam ettiğini altını çizdi. Başbakan Erdoğan, “ tek bayrak, tek vatan, tek millet” dedikçe çocukların katledildiğini vurgulayan Altan, paralel olarak da PKK ‘nin çocukları kaçırdığı demagojisinin yapıldığını belirti. “Evet çocuklar dağa çıkıyor ama onların oraya kaçıranlar PKK’li değil devlettir” diyen Altan, “Bu çocuklar hepsi zindan, işkence ve kimliklerinden ötürü paramparça edilen insanların hikayeleriyle büyümüş çocuklardır. Aynı çocuklar şimdi de bir taraftan çözüm sürecinden söz edilirken, yine Kürdistan’ın her tarafına kalekol ve karakolların inşa edildiğine tanık oluyorlar. Bu kalekollar ki sömürgeci hukukun, sömürgeci devletin simgesi olmuştur” dedi. İbrahim Aras dağa çıksaydı bugün yaşıyor olacağını söyleyen Altan, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Artık tahammülüz kalmadı. Çocuklarımız öldürülmesini istemiyoruz. Çocuklarımızın ölüleri kaçabileceğiniz yere kadar sizi kovalayacak”.

SABRIMIZ KALMADI !

Şamil Altan’ın ardından ise BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Emrullah Bingül söz aldı. İbrahim Aras’a Allah’tan rahmet ve ailesine baş sağlığı dileyerek sözlerine başlayan Bingül, çocukları katleden zihniyeti lanetlemek üzere bugün burada toplandıklarını hatırlattı. Bu ölümler karşısında artık söyleyecek söz kalmadığını ifade eden Bingül, “ Ancak şunu herkes iyi bilsin ki gelinen noktada Kürtlerin ve dostlarının sabrı tükenmiştir. Böyle bir ortamda barıştan söz etmek maalesef çok kolay olmuyor” diye konuştu. Demokratik haklarını kullanarak inşa edilen kalekollara karşı çıkan Lîce halkına yönelik devlet faşizminden 10 gün geçmişken, bir gencin ölüm haberiyle daha yıkıldıklarını vurgulayan Bingül, “ Lîce ‘de iki kişiyi katleden devlet şimdi de yine kalekollara karşı çıkan 15 yaşındaki İbrahim Uras ‘ı katletti” dedi. “ Artık ölmek istemiyoruz. Çocuklarımızın öldürülmesini istemiyoruz” diyen Bingül, bu çığlığı tehdit olarak algılayanlara da, “ Annelerin ve Kürtlerin sabrını sınamayın artık. Eğer bu uyarı tehdit olarak algılanıyorsa da varsın öyle algılansın” dedi.  

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2014, 19:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER