Demirtaş: Doğu'da seçim yapılacak bir koşul yok

HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan açıklama: Doğu'da seçim yapılacak bir koşul yok. Bölgeden gelen arkadaşlar iyi şeyler söylemiyor. Seçim güvenliğinin sağlanması için çalışacağız

Demirtaş: Doğu'da seçim yapılacak bir koşul yok
Ankara'da gazetecilerle bir araya gelen HDP lideri Selahattin Demirtaş'tan seçimlerden partisinin kabinede temsil edilmesine kadar birçok konuda açıklama yaptı.

Demirtaş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye'ye operasyon düzenlemesine vize veren hükümet tezkeresine 'hayır' diyeceklerini belirterek "Bakanlarımız bundan dolayı azledilirse şaşırmayız. Azledip azletmeme konusunda keyif onlarındır" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul etmeyen HDP'li Levent Tüzel'i de eleştiren Demirtaş, "Parti hukukuna aykırı davrandı" ifadesini kullandı.

Demirtaş seçim boykotunun gündemlerinde olmadığını belirtti.

'ANKETLER AK PARTİ'Yİ DÜŞÜK GÖSTERİYORSA SEÇİMİ ERTELEYEBİLİRLER'

Demirtaş özetle şöyle konuştu:  "Doğu'da seçim yapılacak koşul yok. Bölgeden gelen arkadaşlar iyi şeyler söylemiyor. Bu koşullarda seçim kampanyası yapılması imkansız diyorlar. AKP'nin de amacı bu, istese bir günde seçim koşullarını oluşturabilir. Zannedersem bunu bir plan çerçevesinde yürütüyorlar. Cumhurbaşkanı da, '7 Haziran'daki gibi olmayacak' dedi. Sandıklara 'Saray' el koyacak. Nasıl devlete el koyduysa görünen o ki sandıklara da bu şekilde baskı hazırlığı yapılıyor. Eğer anketler Ak Parti'yi çok düşük gösterirse seçimi erteleyebilirler de iptal de edebilirler. Boykot veya seçime girmeme bizim gündemimizde yok. Biz seçim güvenliğinin sağlanması için çalışıyoruz, tartışıyoruz. Bölgenin pek çok noktasında ciddi ihlaller var.Ülkenin Batısı bunların ancak yüzde 10'unu duyuyor."

'SAĞLIK ÇALIŞANINA SALDIRI KABUL EDİLEMEZ'

Diyarbakır'da öldürülen doktor Abdullah Birol ile ilgili de konuşan Demirtaş,  "En ahlaksız savaş koşullarında bile kabul edilemez. Kimse sağlık çalışanlarına ne elini ne de dilini uzatmamalı" dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2015, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER