Demirtaş: Erdoğan beni hapse attırdığına pişman olacak

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Hapse girersem orada barış için çalışmaya ve HDP’nin mesajını yaymaya devam edeceğim. Erdoğan beni hapse attırdığına pişman olacak ve beni hapisten çıkarmak için elinden gelen her şeyi yapacak” dedi.

Demirtaş: Erdoğan beni hapse attırdığına pişman olacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Britanya’da yayınlanan The Guardian gazetesine konuştu.

Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik önerinin Cumhurbaşkanı Receep Tayyip Erdoğan’ın muhalefeti hedef almaya yönelik bir hamlesi olduğunu ve bu durumun halihazırda kutuplaşmış ülkede tansiyonu daha da yükselteceğini söyledi.

“Hapisteyken çok daha etkili olacağım”

Tasarının mecliste kabul edilmesi halinde zaten zorlukla işleyen demokratik kanalların tamamen tıkanacağını ifade eden Demirtaş, şunları söyledi:

“Hapse girersem orada barış için çalışmaya ve HDP’nin mesajını yaymaya devam edeceğim. Erdoğan beni hapse attırdığına pişman olacak ve beni hapisten çıkarmak için elinden gelen her şeyi yapacak. Çünkü biliyorum ki hapisteyken çok daha etkili olacağım.”

“Şiddeti arttıracak”

Dokunulmazlıkların kaldırılması ve HDP’li vekillerin tutuklanması halinde, HDP’yi destekleyenlerin demokratik siyasete olan inancını yitireceğini söyleyen Demirtaş, insanların sesini duyurmak için başka yollar arayacağını ve bu durumun şiddeti arttıracağını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2016, 23:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER