Demirtaş: Hurşit Külter şahsında Kürtlere mesaj verilmek isteniyor

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendisinden 24 gündür haber alınamayan DBP yöneticisi Hurşit Külter’in akıbetine dair konuştu, Külter şahsında Kürtlere mesaj verilmek istendiğini söyledi. Demirtaş, “Kürtler direnişi yükseltmezse HUrşit Külter gibi bir bir kaybettirilecekler” dedi.

Demirtaş: Hurşit Külter şahsında Kürtlere mesaj verilmek isteniyor

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 24 gündür haber alınamıyor.

Hurşit Külter için yapılan başvurulardan herhangi bir sonuç alınamazken; adli, kolluk ve idari birimler, tanık ifadelerine rağmen Külter’in gözaltına alınmadığını savunuyor.

Külter’in akıbetine dair konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Külter’in kaybettirilme girişimine tepki göstererek, Külter şahsında Kürt gençlerine mesaj verilmek istendiğini söyledi.

Kürt gençlerinin ancak direnişle bu yöntemi durdurabileceğini belirten Demirtaş, kaybettirilmek istenen Külter hakkında şunları söyledi:

“Gözdağı ve infaz politikalarının devamı”

“24 günden bu yana DBP Şırnak İl yöneticisi Hurşit Külter’den haber alınamıyor. Devletin Cizre, Silopi ve diğer yasaklı yerlerde zaten infazlar yaptığını biliyoruz. Söz konusu yerlerde sağ yakalandığı halde infaz edilen çok sayıda Kürt yurtseveri ve genci var. Bunların birçoğu da PKK kadrosu falan değil. Bu çok iyi biliniyor. Çoğu üniversite öğrencisi ve bunlar Cizre’de bodrumlarda yakıldı.

“Şimdi Şırnak’ta da sağ olarak gözaltına alındığına dair çok ciddi bilgilerin olduğu Hurşit Külter ile ilgili devletin bugüne kadar inkârcı bir tutum ortaya koyması, gözdağı ve infaz politikalarının bir devamıdır.

“Yani direnişe katılmayı, AKP faşizmine karşı direnmeyi düşünen Kürt gençlerine bir mesaj verilmek isteniyor; ‘Başınıza bunları getiririz ve hiçbir şey yapamazsınız, hiç kimse size sahip çıkamaz’ mesajı verilmek isteniyor.

“Sadace hukuki başvurular ve çağrılar ile olmuyor”

“Tabi ki Hurşit Külter netice itibari ile devletin gözetiminde, sokağa çıkma yasağının olduğu bir yerde zorla gözaltına alınmış bir siyasetçi. Onun başına gelebilecek her şeyden tabi ki AKP devleti sorumludur. Onu gözaltına alanlar sorumludur. Fakat hukuki başvurular ile sadece çağrılar ile de bu iş olmuyor.

“Kürt gençlerinin Hurşit Külter ya da Hacı Birlik’in şahsında AKP’ye verecekleri cevap direnişi yükseltmektir. Bunun dışında gerçekten başka elimizden bir imkânın ve olanağın olmadığını görmemiz lazım. Yani öyle savcıya müracaat ile sonuç alınamıyor. Avukatların girişimleri ile sonuç alınamıyor.

“Düşünün ki bir genci şehrin ortasında kaçırıyorlar ve 23 gündür haber yok. Ne yapılacak; faşizme karşı her yerde direniş büyütülürse ancak ‘Biz sizin vermek istediğiniz korkunun karşısında diz çökmedik’ mesajı verilirse bu tür uygulamalar durdurulabilir. Yoksa geri adım atılırsa bu korkutma politikalarının başarılı olduğu görülürse, Hurşit Külter ve Hacı Birlik gibi birçok Kürt yurtsever gencin başına aynı şeyler getirilmek istenecektir.”

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2016, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER