Demirtaş: Muş halkı hırsızları cezalandıracaktır

Muş'ta gerçekleştirilen mitingde konuşan HDP Eşbaşkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Selahaddin Demirtaş, 90 yıl sonra kendi kimlikleri ve varlıklarıyla cumhurbaşkanlığına aday olduklarını belirtti.

Demirtaş: Muş halkı hırsızları cezalandıracaktır
Muş'ta gerçekleştirilen mitingde konuşan HDP Eşbaşkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Selahaddin Demirtaş, 90 yıl sonra kendi kimlikleri ve varlıklarıyla cumhurbaşkanlığına aday olduklarını belirterek, "hırsızlık ve ahlaksızlık yapanları" Muş halkının ödüllendirmek yerine cezalandıracağını söyledi.


HDP Eşbaşkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Selahaddin Demirtaş, Muş'ta miting gerçekleştirdi. HDP il binası önünde düzenlenen mitinge aralarında HDP Amed Milletvekili Altan Tan ve HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu'nun da olduğu binlerce kişi katıldı.

Mitingin gerçekleştirildiği alan yeşil, sarı ve kırmızı flamalar ile süslenirken, "Rojava devrimine selam olsun" pankartları açıldı. Mitingde sık sık "Bijî Serok Apo" ve "Bijî berxwedana Rojava" sloganları atıldı. Mitingde konuşan Demirtaş, demokrasi ve özgürlük yolunda verdikleri mücadelenin önemli bir aşamaya geldiğini belirterek, artık Türkiye halklarının önünde güçlü bir seçeneğin olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda diğer adaylardan bahsedilmesine gerek olmadığını dile getiren Demirtaş, "Yolumuz ve mücadelemiz ortadadır. Anavatanımızda özgürce yaşamaya ihtiyacımız var. Bu halkın bütün işçi emekçi ve ezilenlerin halinden anlayan bir cumhurbaşkanı olsun istiyoruz" diye konuştu.

Muş halkının tarih boyunca demokrasi mücadelesinden yana desteğini hiç bir zaman esirgemediğini dile getiren Demirtaş, "Her Muşlu yurttaşın şunu iyi bilmesi lazım, bizler 90 yıl sonra kendi kimliğimiz ve varlığımızla cumhurbaşkanlığına adayız. Hiç bir inancın omuzlarına basmadan kendi öz gücümüzle mücadele ediyoruz. Muş halkı her zaman olduğu gibi bu süreçte de 'barış ve özgürlükten yanayız' diyerek kendi adayına oyunu verecektir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde "Yürüyüşümüzün güçlü bir yürüyüş olduğunu göstereceğiz" diyen Demirtaş, "Hırsızlık ve ahlaksızlık yapanları Muş halkı ödüllendirmek yerine cezalandıracaktır" ifadelerini kullandı.

Mitingin ardından seçim arabasıyla Grand Otel'e geçen Demirtaş, otelin konferans salonunda sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi.

Demirtaş, devletin toplum üzerinde korku yaratmak için kendini var etmiş bir sistem olduğunu söyleyerek, "Devletin en küçük memuru bile devletin korku makinesi gibi duruyor" dedi.

Devlet mekanizmasının halka hizmet temelinde kendini yapılandırması gerektiğini vurgulayan Demirtaş, "Vatandaşından, halkından korkmayan bir devlet, otoriter ve faşizan bir devlettir. Bunu değiştirmediğimiz sürece devletin baskısı devam ederek artar. İşte biz bunun için mücadele ediyoruz" diye konuştu.

Yepyeni bir Türkiye için hep birlikte çalışılması gerektiğini söyleyen Demirtaş, "Bu devlet bize hizmet etsin diyorsak, devlet bir Alevi'ye hakaret ettiğinde başkanı yanında olsun istiyorsak, seçilecek kişi halkın içinden olmasına özen göstermeliyiz" şeklinde konuştu.

Soma ve Roboski'de yapılan ve yaşanan katliamlara dikkat çeken Demirtaş, şunları dile getirdi: "301 işçi katledildi, onlar 'bu işin fıtratında var' dediler. Ama dünyanın en zengin tanınmış bir insanı ölmüş olsaydı yer yerinden oynardı. Hükümetler istifa ederlerdi. Herkes cebindeki paraya göre mi kıymetlidir. Erdoğan bu insanlar ölseydi 'Fıtratında var' diyemezdi."

Devletin bütünlüğü zarar görmesin diye insanına zulüm eden bir yapıyla karşı karşıya olduklarını kaydeden Demirtaş, "Bu devlet sizin babanızım malımıdır. Şimdi devletin bir numaralı koltuğuna halktan birisini gönderebiliriz. Mührü doğru yere bastığınızda yepyeni bir sistem kurulur. Benim halkıma parmak sallayanların karşısına parmak sallayan birileri çıkar" dedi.

Demirtaş, buradan Bitlis'e geçti. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2014, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER