Demirtaş: Türkiye'de Anayasa askıya alındı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Türkiye’de Anayasa’nın askıya alındığını ifade ederek AKP’nin halkın iradesini yok sayarak tüm gücüyle HDP’yi baraj altında bırakmak için çalıştığını söyledi.

Demirtaş: Türkiye'de Anayasa askıya alındı

Türkiye’de 1 Kasım’da yapılacak olan genel seçimlere hazırlanan HDP’nin Almanya’nın Leverkusen şehrinde düzenlediği geceye katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 5 binden fazla kişi tarafından coşkuyla karşılandı.

Demirtaş konuşmasında 7 Haziran seçimlerinde emek veren herkese teşekkür ederek “Saraydaki tadına doymadı ki bir daha seçim istiyor. 1 Kasım’da onu bir kez daha pişman edeceğiz” dedi.

Türkiye’de demokratik koşullarda bir seçim olması durumunda 7 Haziran’da yüzde 20 oy alabileceklerini belirten Demirtaş “6 milyon insan yüzde 13 gibi bir oyla HDP’yi sahiplenince saray darbesi devreye girerek halkın iradesini kırmaya çalıştı. Adil bir seçim yapılabilseydi bugünkü oy oranından çok daha fazla oy alabilirdik. Bizim oy oranımız aslında yüzde 20’ydi. Bu potansiyelimiz var. Yüzde 13’e bile tahammül edemedi saray. Darbe yaptı. Erken seçim kararı aldı.

SALDIRILAR SEÇİMLERDEN ÖNCE BAŞLADI

7 Haziran seçimleri öncesinde henüz savaş kararı alınmadığı bir dönemde dahi Türkiye genelinde 176 saldırıya uğradıklarını anlatan Demirtaş “Ağrı Diyadin’de başladılar. Diyarbakır mitinginde bomba patlatarak bütün siyaset yolunu bize kapatmaya çalıştılar. AKP’nin havuz medyasını da arkasına alarak çıktığımız medya organları bile hedef gösterildi” dedi.

AKP’nin bütün devlet imkanlarını arkasına alarak HDP’nin hakkı olanı dahi kullandırmadığını belirten Demirtaş, gizli ödenekle milyonlarca lira para harcandığını, bununla birlikte bütün mahkemelerin de AKP’ye çalıştığını söyledi.

HDP’nin parti olarak seçimlere girme kararının ardından saldırıların çoğaldığını ifade eden Demirtaş, tüm yalanlar, iftiralar ve kirli savaş yöntemlerine rağmen HDP’nin kazandığını vurguladı.

TÜRKİYE’DE TEK BİR KİŞİ NE DERSE ODUR

Türkiye’de anayasanın askıya alındığına dikkat çeken Demirtaş, seçim sonuçlarının kabul edilmediğini, meşru bir hükümet olmadıkları halde 700’den fazla atama yapıldığını, savaş kararı alındığını ve seçilmiş bir hükümet gibi hareket edildiğini ifade etti. Bunun bir darbe olduğunu anlatan Demirtaş, “Bunun adı darbedir. Kimse artık saraydan habersiz bir karar alamıyor. Parlamento çalışmıyor. Yüksek yargı karar alamıyor. Medya işlemiyor. Tek bir kişi ne derse odur. Bunun adına da ileri demokrasi, vatanseverlik diyorlar. Biz de vatan haini diyorlar. Devlete el koymuş durumdalar. Halkın iradesini yok sayarak erken seçim kararı alarak HDP’yi baraj altında bırakmak için uğraşıyorlar” dedi.

TABUTLARDAN MEDET UMUYORLAR

AKP hükümetinin PKK lideri Abdullah Öcalan ile yürütülen müzakereleri bitirerek savaşı esas aldığını ifade eden Demirtaş “HDP’yi baraj altında bırakabilmek için tabutlardan medet umuyorlar” şeklinde konuştu.

PKK’nin karşılıklı ateşkes çağrısına sarayın cevap vermediğini belirten Demirtaş “İmralı’ya neden görüş yasağı var. Her gün gencecik bedenler tabutlarda yollanıyorken neden tıkatıyorsunuz süreci” diye sordu. Demirtaş HDP’nin barış konusunda çok çaba harcadığını da belirterek “HDP daha ne yapabilir” şekilde konuştu.

Demirtaş, “Sizler koltuk uğruna ve sizden rantla beslenenler için her yeri karıştırabilirsiniz. Ama bizler sizlere bu fırsatı vermeyeceğiz. Ülkenin dört bir yanında bütün o güzel çiçek bahçelerini yeşerebilmek için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2015, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER