Demirtaş: Yüzünüzü Cizre'ye dönün, bir insanlık çemberi oluşturun

Şırnak’ın Cizre ilçesine ulaşmak için bir heyetle birlikte yolda olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Yüzünüzü Cizre’ye dönün, Cizre etrafında bir insanlık çemberi oluşturun” çağrısında bulundu.

Demirtaş: Yüzünüzü Cizre'ye dönün, bir insanlık çemberi oluşturun

Cizre yolundayken telefonla Med Nuçe televizyonuna bağlanan Demirtaş, Avrupa halkının da tıpkı Kobanê sürecinde olduğu gibi ayağa kalkmasını istedi ve Cizre’nin tarihsel olarak Kerbela’ya, güncel olarak da Gazze’ye döndüğünü söyledi.

‘KERBELA VE GAZZE’YE DÖNÜYOR!’

Demirtaş, katliam tehdidine karşı acilen duyarlılık çağrısı yaptı. Temel hedeflerinin Cizre’ye ulaşıp günlerdir direniş içinde olan ve bir tarafta da katliam tehdidi altında olan Cizre halkına ulaşmak olduğunu aktaran Demirtaş, “Halkımız günlerdir direniyor, botan halkı yılardır direniyor. Biri tarihsel biri güncel, Cizre tarihsel olarak Kerbela’ya dönüyor susuzluktan dolayı, öte yandan güncel olarak Gazze’ye dönüyor” dedi.

Asker ve polisin de hayatını kaybetmesini istemediklerini ve ölümleri durdurmaya çalıştıklarını söyleyen Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın HDP heyeti için, “Huzuru bozmaya gidiyorlar” sözlerine de tepki gösterdi. Demirtaş, “İnsanlar ölüyor, öldürülüyor, biz huzuru bozmaya çalışıyormuşuz! Demek ki büyük suçlar ve günahlar işleniyor ki, gizlenmeye çalışılıyor. Bizim oraya girmemizi istemiyorlar” dedi.

‘AVRUPA HALKIMIZ ULUSLARARASI KAMUOYU YARATMALI’

Demirtaş, duyarlılık çağrısı yaparak, şunları ifade etti: “Herkes yönünü Cizre’ye dönmelidir. Cizre etrafında insanlık çemberi oluşturulmalı. Herkes elinden ne geliyorsa yapmalıdır. Gelebilen hemen yola çıkmalıdır. Avrupa halkımız bu konuda duyarlılık yaratırsa uluslararası kamuoyu duyarlılık gösterecektir. AKP katliam politikalarından geri adım atmıyor ama teşhir olursa siyaseten geri adım atma durumu gelişebilir.”

Demirtaş, Cizre’deki son duruma ilişkin ise, “Oradaki vekillerimizle temas halindeyiz, insanlar katliam tehdidi altında ama büyük bir moral da var. Yolda oluşumuz bile başlı başına bir duruştur. Yürüyüşümüz de başlı başına bir direniştir. Bunun demokratik bir direniş olarak sahiplenilmesi lazım” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2015, 00:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER