Demirtaş'tan MHP'ye çağrı

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, HDP’ye yönelik saldırılarla ilgili MHP’ye “Bunlarla ilişkiniz var mı yok mu? Yoksa çıkın açıklayın. Yok eğer MHP olarak ülkü ocakları olarak sizler bu saldırıyı organize ediyorsanız bunu da çıkın cesurca söyleyin” diye seslendi.

Demirtaş'tan MHP'ye çağrı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Urfa Topçu Meydanı’nında düzenlenen mitinginde konuştu.

Demirtaş’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Ortadoğu’yu besleyecek bu topraklarda yoksul çiftçi olur mu? Yoksul olur demek, devletin ve hükümetin utancı demektir. Bunu değiştirmek için 7 Haziran’da sandık kurulacak. Bu topraklarda ranta son verecek gücümüz var. Senin traktörüne verdiğin mazot 4 TL, lüks yatlara ise bu mazot 1 TL satılıyor. Lüks yatlara verdiğini neden çiftçiye vermiyorsun? Çiftçi, gübresini ve mazotunu karşılayamıyor.

Asgari ücret

“Hükümet bu rakamla alay ediyor. Aslında bu rakam açlık sınırıdır. Bin 800 TL alırsanız dahi ailede biri daha çalışırsa açlık sınırından çıkmış olursunuz. Asgari ücretle uğraşacağına etrafınızda domuz gibi beslenenlere bir bakın. 13 yıl önceki hallerine bir bakın, paraları yoktu, ama şimdi odaları parayla dolduruyorlar.

“Bu rantları bitmesin diye çirkin ve yalan söylüyorlar. Onları izlemeyin. Onlar televizyona çıkarken kapatın, yazıktır elektriğinize, onları yalanlarını dinlemek için gerek yok. Onların televizyonlarını izlemeye gerek yok, onların gazetesini sofra için, leblebi külahı için alın ama okumaya değmez, almayın.”

Gençler, emekliler ve engelliler

“Ülkemizde 12 milyon engelli var. Onlar bize emanet. Bütün ihtiyaçlarını karşılayacağız. Urfalı kadın kadar çeken yoktur. Tarlada, bahçede, evde çalışırsınız. Ev çalışanı işsiz sayılıyor. Ev çalışanı kadın işçidir. Biz de onun sigortasını ödeyeceğiz. Evde çalışıyorsa bir geliri olacak” diye konuştu.

Diyanet’e çağrı

“Bize söylemediklerimiz üzerinden iftira attılar. Ben bir Müslüman evladıyım. Müslüman’ın bir Kabesi ve Mekkesi vardır. Ben ‘Taksim Kabe’dir. Kudüs Yahudilerindir’ demedim. Ama meydan meydan dolaşıp iftira atıyorlar, yalan söylüyorlar.

“AKP siyaseti yalan üzerinde kuruludur. Bunları anlıyorum ama bu Diyanet’teki imamların suskunluğunu anlamıyorum. Bir Müslüman’a kafir demek günah mı, değil midir? AKP’lilere bir cevap verilsin. Madem ki din alimisiniz, yalan, iftira dinimizde günah mıdır değildir midir?

“Korkuyor musunuz, korkmayın, Allah’tan başka kimseden korkmayın. O’dur bizi yaratan, O’dur bizi en son sınava tabi tutacak olan. Tayyip Erdoğan’dan korkma, orada Tayyip Erdoğan yok. Bütün bunların yalanlarına karşı sizlerin her yerde HDP’yi doğru anlatmanız lazım.

“Bize dinsiz, imansız deyip din sömürüsü yapıyor diyenler. Ey Diyanet İşleri Başkanı, ey bu ülkenin tarafsız Cumhurbaşkanı. Kusura bakma. Allah o yüce kelamı sen reklam yap, sen mitinglerde elinde oy için tut, diye göndermedi. Onu oku diye gönderdi, oku. Önce oku. Onun ilk emri okudur, oku. Onun ilk emri çal değildir. Soy, hırsızlık yap, adaletsizlik yap değildir.

Sultangazi’deki saldırı

“Cami imamı caminin mikrofonundan cemaati AKP mitingine davet ediyor. Cemaatten bazıları bunlara itiraz ediyor. Dışarı çıkıyorlar, aynı caminin avlusunda belediye işçisi elinde miting bildirisi dağıtıyor. Cemaat itiraz ediyor, yanlıştır diyor. ‘Cami bizimdir, istediğimizi yaparız’ diyorlar. Sen misin itiraz eden diyorlar, silahını çekip Cuma Namazı’ndan çıkan iki genci vuruyorlar.

“Şimdi bize dinsiz diyenler, ey Diyanet Başkanı nerdesin? Tayyip Erdoğan, Kur’an-ı Kerim’i meydanlarda gezdirmen için değil okuman için gönderilmiştir. Sen önce oku. Meydanlarda gezdirmen için değildir, hırsızlık yapman, çalman için değildir.

“Camileri kendi mitinglerin için kullanıyorsun. Cami, Allah’ın evidir, AKP seçim bürosu gibi kullanıyor. Ulubatlı Hasan Cami’nin elektriği niye kesilmişti burada, Diyanet Başkanlığı parasını ödemedi diye. Bozova’da kesildi, niye parasını ödemediler diye. 1 Trilyonluk Mercedes’e binemezsin dedik diye İslam düşmanı ilan edildik. Asıl İslam düşmanları onlar. IŞİD ve ona destek veren AKP İslam düşmanıdır, İslam’a en fazla zarar verenler onlardır.

MHP’ye çağrı

“Ben buradan Milliyetçi Hareket Partisi’ne çağrı yapmak istiyorum. 60 civarında HDP bürosuna saldırı oldu. Mitinglerimize saldırı oldu. Tamamında da saldırı yapan gruplar ülkücülerin, MHP’lilerin işaretini yapıyorlar elleriyle.

“MHP’ye soruyorum. Bunlarla ilişkiniz var mı yok mu? Yoksa çıkın açıklayın. Yok eğer MHP olarak ülkü ocakları olarak sizler bu saldırıyı organize ediyorsanız bunu da çıkın cesurca söyleyin. Ama siz değilseniz. Biz biliyoruz. Arkasında Ak Parti’nin örgütlediği, tahrik ettiği güçlerle bunlar yapılıyor. Üstlenmek istemiyorsanız MHP olarak çıkın söyleyin.

Saray’daki saldırı

“Tekirdağ’ın Saray İlçesi’nde HDP’nin seçim irtibat bürosunun açılmasına tepki gösterilmesi olayını hatırlatan Demirtaş, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner’in sözlerini eleştirerek “Kaymakam geliyor, merak etmeyin diyor. Sizden rica ediyorum. Kapatacağız orayı. Sakin olun, sabırlı olun, diyor. Ben buradan Saray Kaymakamına sesleniyorum. O bir grup çeteye ricada bulunacağına, ‘Biz merak etmeyin HDP bürosunu kapatacağız’ diyeceğine sen kaymakamlık tabelanı indir daha iyidir. Senin kaymakamlık taleban orada fazladır. HDP’nin bürosu değil, sen orada fazlasın. Senin haddine midir bir partinin seçim bürosunun tabelasını indirmek?”

“Bunların yaptığı ülkeyi felakete sürüklemekten başka bir şey değil. Hepimiz aynı gemideyiz. Ama matkapla gemiyi delip batıracaklar. Onlar geminin en üstünde havuzlu bölümünde bizler, HDP ise geminin en alt bölümündedir. Bizi batırmak için geminin altını deliyorlar, be akılsızlar. Gemi su altında kaldığında siz de kalacaksınız.

‘Sen Başbakan o başkanlığı göremeyecek’

“O kendini Başbakan zanneden, kime oy isteyip istemediği belli değil. Daha bir tane mitingde, ‘Oy istiyorum Başkanlığı getireceğim’ diyemiyor. Oy verin Başkanlık getireceğim demek, kendini inkar etmektir. Savunamıyorsun, çık açıkça bizim gibi söyle, ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ de. HDP arkandadır. Korkmana gerek yok, korkunun ecele faydası yok.  Sen Başbakan o başkanlığı göremeyecek.

“Çok şükür bu ülkede HDP var. 8 Haziran sabahında nefes alan bir Türkiye ile uyanmak için tek bir oy bile heba edilmelidir. Sandıklarda tedbirlerinizi alın, her yerde hırsız var. İnşallah başaracağız. Allah mazlumların yanındadır. Urfa tarih yazacaktır. Bu fotoğraf bunu gösteriyor.”

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2015, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER