Denizli'de esnaftan valiye: Canıma yetti, gebermek istiyorum, günü 15 lirayla kapattım

Denizli Valisi Ali Fuat Atik'in esnaf denetimi, esnafın içinde bulunduğu krizi tüm açıklığıyla ortaya koydu. Neden maske takmadığını sorduğu bir esnaf valiye, "Canıma yetti. Gebermek istiyorum. Piyasanın haline bak. Salı günü 15 lirayla kapattık, çarşamba günü 100 lira. 100 liranın hepsi kâr olsa ne olur" diyerek tepkisini dile getirdi. Vali Atik, bir dönerciye yönelik üslubuna gelen tepkiler üzerine ise özür diledi. Ancak Valilik sitesindeki açıklama, imla hataları nedeniyle üç kez yenilendi.

Denizli'de esnaftan valiye: Canıma yetti, gebermek istiyorum, günü 15 lirayla kapattım

Denizli Valisi Ali Fuat Atik'in, denetimler sırasında esnafla girdiği diyalogların her biri haber konusu oldu. Atik'in üslubu ve tavırları tepkilere neden olurken, esnafın ekonomik olarak içinde bulunduğu kriz de kameralara yansıdı.

Atik, 16 Ekim Cuma günü beraberinde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız'la Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda korona virüsü önlemlerini inceledi.

'DÖNERCİ BAK... KAPATIYORUZ'

Önce bir dönerciye gelen Vali Atik, kendisini tanımayan çalışana, "Dönerci, bak, eldivensiz çalışmak, (burnun hafiften altına inen maskeyi göstererek) şu şekildesin.. Patronun nerede? Ekip nerede, hemen geçin" dedi. Ardından, yanına gelen işyeri sahibine de "Faaliyetten men yapıyoruz" diye seslenen Atik, polislere tutanak tutularak, işyerinin kapatılması talimatı verdi.

Valinin azarlar tarzdaki konuşmaları, eldiven takma zorunluluğu olmadığı halde bu nedenle işyerinin kapatılması talimatı vermesi, sosyal medyada büyük tepki çekti. 

ESNAF: PİYASANIN HALİNE BAK

Vali Atik bir başka işyerinde ise maske takmayan esnafı uyarınca, beklemediği tepkiyle karşılaştı. Esnaf valiye şöyle yanıt verdi: "Canıma yetti. Gebermek istiyorum. Piyasanın haline bak. Salı günü 15 lirayla kapattık, çarşamba günü 100 lira. 100 liranın hepsi kâr olsa ne olur?"

VALİ ATİK: ÖZÜR DİLİYORUM

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, dönercide çalışanlarla yaşadığı üsluba ve tavırlarına gelen tepkiler üzerine, yazılı bir açıklama yaparak özür diledi.

Atik şu açıklamayı yaptı: "Corona virüsle mücadele kapsamında bir işletmemizin çalışanıyla yaşanmış olan diyalog, herkes gibi beni de üzmüştür. Bahse konu esnafımız ile yaşanan diyalogdaki görüntüler tüm ayrıntılarıyla incelendiğinde, başı sonu detaylıca bakıldığında konunun teferruatı ve süreçteki hassasiyetimiz, vatandaşı koruma anlayışımız daha net anlaşılacaktır. Bundan sonra da hassasiyet konusunda, kurallara uyma konusunda davetimizi yenilemeyi sürdürmeye devam edeceğiz.

Gün boyu yapılmış olan denetimin getirmiş olduğu yorgunlukla işletme çalışanı ile yaşanan diyalogda şahsımın yaklaşımı, üslubum ve kullandığım ifadenin gönül kırıcı bir yaklaşım içermesi hakikaten beni de üzdü. Bu sebeple vatandaşımızdan bu tutum ve yaklaşımım sebebiyle özür diliyorum."

KAPATMA TALİMATI ÇEKİLDİ

Valilik açıklamasında, işyerine yönelik kapatma talimatının çekildiği de belirtildi. Açıklamanın konuya ilişkin bölümünde, "İşletmemiz, vatandaşımıza hizmet vermeye devam ediyor ve inşallah yaşanan bu üzücü görüntüyü, işletmemizi ziyaret ederek nezaket ve tevazuyla telafi edeceğiz" ifadesi yer aldı.

SOYLU'DAN VALİYE ELEŞTİRİ: ÜSLUP ÖZRÜ YERİNDE OLDU

Denizli Valisi Atik'in esnafa yönelik üslubunu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da eleştirdi. Soylu, sosyal medya hesabından "Devletin cemal ve celal yüzü vardır. Biri tevazu ve yumuşaklığı, merhameti, diğeri azameti ve sorumluluğunu anlatır... Yöneticilerimizin vatandaşa yüzü hep cemal olmalıdır. Denizli valimizin üslup özrü yerinde olmuştur" açıklamasını yaptı.

VALİLİK AÇIKLAMASI İMLA HATALARI NEDENİYLE ÜÇ KEZ YENİLENDİ

Öte yandan Denizli Valiliği'nin internet sitesinde Denizli Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü imzasıyla yayınlanan ilk açıklama, imla hataları nedeniyle üç kez yenilendi. Yine de imla ve üslup açısından ağır eleştiri alan açıklama sosyal medyada gündem oldu.

Valiliğin üç kez değiştirdiği ve sonuncusunda Vali Ali Fuat Atik imzasının eklendiği yazılı açıklama, sırasıyla şöyle:
.





DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER