Gazeteci Bekir Coşkun vefat etti

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Sözcü gazetesi yazarlarından gazeteci Bekir Coşkun, vefat etti.

Gazeteci Bekir Coşkun vefat etti

Gazeteci Bekir Coşkun, 75 yaşında akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.

Sözcü gazetesi vefatı, "Türk basının usta ismi, gazetemizin yazarı Bekir Coşkun hayata gözlerini yumdu" sözleriyle duyurdu.

MESLEĞE 1974 YILINDA BAŞLADI

1945 yılında Urfa'da, memur bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Urfa'da tamamladı. Ankara’da Yüksek Gazetecilik Okulu’ndan mezun olduktan sonra 1974’te foto muhabiri olarak işe başladı. Daha sonra polis muhabirliği, parlamento muhabirliği yaptı.

1978’de Günaydın gazetesine geçti ve bir süre sonra "Dokuzuncu Köy" ismiyle köşe yazıları yazmaya başladı. 1987’de kadrosuna katıldığı Sabah gazetesinde "Onuncu Köy" başlıklı köşeyi yazdı.

1993 yılında Hürriyet gazetesine geçen Bekir Coşkun, 9 Eylül 2009 tarihinde buradan ayrıldı. Coşkun, 25 Eylül 2009 tarihinde Habertürk gazetesinde köşe yazarlığına başladı ancak 20 Eylül 2010'da işine son verildi. Gerekçe olarak referandumda AK Parti hükümetine karşı yazdığı yazılar gösterildi. Coşkun, ardından 3 yıl boyunca Cumhuriyet gazetesinde yazılar kaleme aldı. Mart 2013 tarihinden itibaren ise Sözcü gazetesi kadrosuna katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER