Yüksekovalı Bahtiyar Fırat'tan 5 gündür haber alınamıyor

Türkiye’den İran’a gitmek için İstanbul Havalimanı’na giden ve pasaport işlemleri sonrası polislerce sorgulandıktan sonra serbest bırakılan Yüksekovalı Bahtiyar Fırat’a ulaşılamıyor. Ailesi endişeli ve yetkililerin açıklama yapmasını talep ediyor.

Yüksekovalı Bahtiyar Fırat'tan 5 gündür haber alınamıyor

İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve sonrasında tekrar polislerce takip edilen Bahtiyar Fırat’tan haber alınamıyor.

“Savcı görüşmüyor”

Konu hakkında bianet’e bilgi aktaran Fırat’ın eşi Esra Fırat şöyle dedi:

 “Eşim bir hafta önce, diş tedavisi ve akraba ziyareti için İran’a gidecekti. Bu nedenle İstanbul Havalimanı’ndaydı. Beni aradı ve ‘Pasaporttan noktasından geçtikten sonra beni MİT’ten olduğunu söyleyen insanlar gözaltına aldı, sorguladı. Uçağı kaçırdım. Şimdi otele geçiyorum’ dedi. Otele gitmek için havalimanından çıkınca taksiye binince yine beni aradı. ‘Az önce beni gözaltına alan polislerin içinde olduğu araçlar beni ablukaya aldı. Benden bir iki saate haber alamazsanız beni aramaya başlayın’ dedi.

“Çok endişeliyiz. İlk başlarda Yüksekova’da savcı bizimle görüşüyordu. Şimdi görüşmüyor, kimse bilgi vermiyor.”

“1990’lı yıllara mı döndük?”

Fırat, son olarak şöyle dedi:

“Bahtiyar’a ulaşamıyoruz. 90’lı yıllarda Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşanan beyaz Toros vakaları geri mi geldi?  18 Ekim’de başsavcı dosyaya el koydu, inatla bize bilgi vermiyor. Havalimanında hangi polis uçağa binmesine engelledi?

"Hangi gerekçeyle uçuşuna izin verilmedi? Polis bilgileri nedir ve neden böyle bir engellemeye kalkıştılar? Bu sorularımız yanıtsız bırakılıyor. Havalimanı bölgesinde kamera kayıtları vardır oradan anlaşılabilir ancak bir kayda da ulaşamadık, bir bilgi verilmedi.

"Havalimanında pasaporta çıkış mührü verilince, ülkeden ayrıldığı anlamına geldiğini ve bu mührün tekrar hangi emirle iptal edildiğini araştırmasını istiyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER