'Derecik sınır kapısı Temmuz ayı içerisinde açılıyor!'

AK Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür, Alan sınır kapısının alt yapı çalışmalarına başladığını söylerken, AK Parti İlçe Başkanı Fahri Şakar ise; Derecik sınır kapısının Temmuz ayı içerinde açılacağını kaydetti

'Derecik sınır kapısı Temmuz ayı içerisinde açılıyor!'

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER 

AK Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şemdinli ilçesini ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, Derecik sınır kapısında çalışmaların sona gelindiğini yakın bir zamanda hizmete açılacağını kaydetti. Gür, Şemdinli – Alan sınır kapısının alt yapı çalışmalarına da başlandığını, çalışmaların hızlandırılması için mücadele verdiklerini belirtti. 

AK Parti Hakkari İle Başkanı Emrullah Gür, Şemdinli İlçe Başkanı Fahri Şakar, Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, AK Parti Şemdinli ilçe başkanlığında vatandaşlarla istişare toplantısında bir araya geldi.

AK Parti İlçe Başkanı Fahri Şakar: Sınır Kapısı Temmuz ayı içerisinde açılıyor

AK Parti Şemdinli ilçe başkanlığında vatandaşlar ile yapılan istişare toplantısında sınır kapısının açılması ile ilgili ilk olarak söz alan AK Parti Şemdinli İlçe Başkanı Fahri Şakar, açıklamalarda bulundu. Şakar açıklamasında, sınır kapısında çalışmaların sona gelindiğini belirterek, Temmuz ayı içerisinde resmi açılışı yapılarak geçişlere izin verileceği belirtildi.

AK Parti İlçe Başkanı Fahri Şakar’dan sonra açıklamalar da bulunan AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür sınır kapıları ile ilgili kapsamlı bir açıklama yaptı.

Gür açıklamasında:

Birincisi, Gümrük ve Ticaret Bakanımız ile Ankara’da görüştüğümüz zaman, Esendere de iş gümrükleme yoktu B kategorisindeydi A kategorisine aldık. Şuan da Esendere dış ticarette ithalat ve ihracat A kategorisinde çalışmalara başlandı. Yani Edirne’deki sınır kapısındaki hareketlilik ne ise Esendere sınır kapısında da o duruma geldi.

İkincisi,
Çukurca sınır kapımız sabah 08.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında çalışıyordu. Cumartesi – Pazar günleri kapalıydı. Çukurca sınır kapımızı Cumartesi – Pazar günleri de geçen hafta itibarıyla açıldı. Vatandaşlarımız Cuma günleri gidip Pazartesi gününe kadar dönemiyordu. Orada personel eksikliği vardı. Taleplerimizi bakana ilettik sağolsunlar  taleplerimizi hemen yerine getirdi. Çukurca Üzümlü Sınır Kapısı artık Cumartesi – Pazar günleri de açık duruma getirdik. Şimdi oradaki hedefimiz 12 saatten 24 saate çıkarmak. Üzümlüdeki sıkıntımız şu; lojman yok, Esendere sınır kapısı gibi Üzümlü sınır kapısı hazır değil. İhaleler yapıldı. Üzümlü sınır kapısı Esendere sınır kapısı gibi olacak.

Üçüncüsü; Derecik Sınır Kapısı ile alakalı, Türkiye ile hiçbir alakası yok. Biliyorsunuz bütün sıkıntı Irak tarafındaydı. Geçen hafta Derecik kaymakamımız karşı taraftaki kaymakamı ile bir araya gelmiş, yakın bir zamanda Allah nasip ederse Derecik sınır kapımız da faal duruma gelecek.

Dördüncüsü; dönemin başbakanı Binali Yıldırım Alan kapısı ile ilgili bir söz vermişti. Biz bunu da dile getirdik. Alan sınır kapısı ile ilgili alt yapı çalışmaları yavaş yavaş başladı. İran tarafı ile görüşüyorlar. Biz bunun hızlandırılması ile ilgili her türlü mücadeleyi veriyoruz” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından Şemdinli Belediyesi’ne geçen AK Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür ve beraberindekiler, daha sonra ilçeden ayrıldı.

 




Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2019, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER