Derecik'te köylülere ateş açıldı: 1 ölü

Hakkari’nin Derecik ilçesinde kaçak yollardan sınır ticareti yapan köylülere ateş açıldı. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti.

Derecik'te köylülere ateş açıldı: 1 ölü

Edinilen bilgilere göre olay, Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Derecik ilçesine bağlı Çemekurk köyü yakınlarında meydana geldi.

Olayın görgü tanığı (Hacı Ekinci) iddialarına göre yaşadıkları köyün (Çemekurk) karşısındaki Irak topraklarına atlarla geçen 4 kişi bir grup askeri görünce dönmek istedi. Köylülerin aniden dönmesini gören askerlerin ateş açması ile 14 yaşındaki Vedat Ekinci vuruldu. Ağır yaralanan Ekinci'ye beraberinde bulunan köylüler ile askerler müdahale etti. Ekinci olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın gördü tanığının iddialarına göre Vedat Ekinci'nin ağabeyi Burhan Ekinci de askerler tarafından fiziki şiddete maruz kalarak yaralandı. Yaralı ağabey Ekinci, tedavi altına alınırken, Vedat Ekinci'nin cenazesi ise otopsi için Hakkari'ye gönderildi. 

Vedat Ekinci toprağa verildi


Askerlerin ateş açması ile hayatını kaybeden Vedat Ekinci'nin cenazesi Hakkari'de yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Ekinci'nin cenazesi Irak sınırındaki Derecik ilçesine bağlı Çemekurk köyünde gece toğrağa verilirken, taziyesinin de Çemekurk köyünde kabul edildiği belirtildi.

Olayın tanığı (Hacı Ekinci) bu olayın peşini bırakmayacağını, suçlular hakkında davacı olduğunu kaydetti. 

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2019, 16:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER