Dersim, Mardin ve Şırnak'taki orman yangınları sürüyor

Dersim, Mardin ve Şırnak’taki orman yangınlar sürüyor. Hatay’da dün başlayan yangın kontrol altına alınırken, Uludere’de Irak sınırında meydana gelen yangına müdahale ederken rahatsızlanan Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Dersim, Mardin ve Şırnak'taki orman yangınları sürüyor

Dersim’de Kocakoç ve Ambar köyleri, Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde Bagok Dağı ile Şırnak’ta Cudi, Gabar, Çırav, Besta ve Kilise dağlarında çıkan orman yangınları sürüyor.

Dersim

Dersim merkeze bağlı Kocakoç ile Ambar köyleri arasındaki ormanlık alanda dün başlayan yangın devam ediyor.

Karayolu ile bölgeye ulaşım olmadığı için alevlere müdahale edilemeyince Dersim Belediyesi’nden sık sık anonslar yapılarak yangına müdahale edilmesi için çağrıda bulunuldu.

Toplanan vatandaşlar yangın bölgesine yakın yerlere belediye otobüsleri ile taşındı.

Yangının yaklaşık 70 dekarlık alanda etkili olduğu belirtildi.

Mardin

Mardin’in Nusaybin ile Midyat ilçeleri arasında bulunan Bagok Dağı’nda dün gece başlayan yangın devam ediyor.

Yangına Nusaybin Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale ederken, vatandaşlar da söndürme çalışmalarına katılıyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Nusaybin Belediyesi yangın söndürme çalışmalarına katılmaları için vatandaşlara sık sık anonslar yaparak çağrıda bulundu.

Nusaybin Belediye Başkan Vekili Cengiz Kök, dün gece çıkan yangını söndürdüklerini, ancak yangının sabah saatlerinde tekrar başladığını söyledi.

Yangının çıkış sebebini bilmediklerini belirten Kök şunları söyledi:

“Mardin Büyükşehir belediyemizle yaptığımız görüşmelerde Orman Bakanlığı’ndan yangın söndürme helikopterini istemelerini talep ettik.

“Bölgede bulunan birçok yerleşim yeri tehdit altına girdi. Tahminen 60 kilometrelik alanda yangın var ve ilerleme hızı çok fazla. Böyle devam ederse çok kısa bir sürede Şırnak’ın İdil İlçesi’ne varmasından endişe ediyoruz.

“Şuana kadar hiçbir devlet veya hükümet yetkilisi konuyla ilgili bizi aramadı, hiçbir yardım yapılmadı. Söndürme çalışmaları için vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz” dedi. Bölgede yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.”

Şırnak

Şırnak’ta Cudi, Gabar, Çırav, Besta ile Kilise Dağı’nda çıkan yangınlar yer yer devam ediyor. Merkez ve kırsal alandaki yangınlara köylüler ‘güvenlik nedeniyle‘ müdahale edemiyor.

Şırnak ile Cizre ilçesi arasında bulunan Kilise Dağı, Hisar ve Çağlayan bölgesinde yoğunlaşan yangınların bu bölgelerde bulunan yerleşim alanlarına sıçramasından endişe ediliyor.

Orman yangınlarına müdahale sırasında Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez, yoğun dumandan etkilenerek yaşamını yitirdi.

Hatay

Öte yandan Hatay’ın İskenderun ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangının kontrol altına alındığı belirtildi.

Maraş ve Hatay Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan yangın söndürme çalışmaları yaparken Hatay Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına destek verdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER