DHL Express Kargo işçileri 123 gündür direnişte

Sendikalı oldukları için 17 Temmuz'da işten çıkarılan DHL Express işçileri, her sabah saat 08.00'de işyeri önüne giderek, akşam 17.00'ye kadar bekleyişlerini sürdürüyorlar. Gaziantep Babacanlar Kargo'da da işçiler 5 Eylül'den bu yana eylemde.

DHL Express Kargo işçileri 123 gündür direnişte
Alman firması DHL Express Kargo’da, TÜMTİS örgülenerek çoğunluğu sağladı. Ancak işveren çoğunluğa itiraz ederek, 17 Temmuz’da 9 işçiyi çeşitli gerekçelerle işten çıkardı. Sendikal haklarının tanınması ve işe dönüş talebiyle eylem başlatan işçiler, 123 gündür direnişlerini sürdürüyorlar.


İşçiler, 17 Temmuz’dan bu yana şirketin Güneşli’deki binası önünde ‘DHL Express’de işçi kıyımına ve sendika düşmanlığına son’ pankartını açarak, eylemlerini devam ettiriyorlar. Sendikaya üye oldukları için çıkartılan işçiler her sabah saat 08.00’de eylem alanına gelerek, akşam mesai bitimi olan saat 17.00’ye kadar bekleyişlerini sürdürüyorlar.

‘KAÇ GÜN SÜRERSE SÜRSÜN DİRENECEĞİZ’

Direnişteki işçilerden Sinan Tursun, eylemlerinin 4 ayı bulmasına rağmen, kararlılıklarının ilk günkü gibi devam ettiğini söyledi. Direnişin kendilerinde sınıf bilincini oluşturduğunu anlatan Tursun “100, 200, 300 artık kaç gün sürerse sürsün yılmayacağız. Hem bende hem de arkadaşlarımızda bir yılgınlık veya geri adım atmak yok. Bu mücadele zafer ile sonuçlanıncaya kadar sürecek” diyor.

Tursun, mücadelelerini herkesin savunması ve sahip çıkması gerektiği çağrısında da bulunuyor.

FON DAYANIŞMASI

Berk Kalyoncu isimli işçi ise sürdürdükleri eylemlerine dayanışmanın güç kattığını belirtti. Kalyoncu “Dayanışmanın içinde beni etkileyen en önemli olay asgari ücret alan ambar işçilerinin oluşturdukları fondur. Kendileri geçinmekte zorlanırken direnişimize destek olmak için kendilerinden ödün vererek işçi sınıfının kazanması için mücadeleye bu şekilde katkı sundular. Bu da direniş boyunca beni en etkileyen olay oldu” dedi.

BABACAN KARGO İŞVERENİNE ÇAĞRI

Gaziantep’teki Babacanlar Kargo’da da TÜMTİS’e üye oldukları için 5 Eylül’de 9 işçi işten çıkartıldı. TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, Babacanlar işverenini anayasaya ve hukuka uygun davranmaya, işçilerin sendika hakkını tanımaya çağırdı.
Günde 14 saati bulan ağır çalışma koşullarının kabul edilemeyeceğini vurgulayan Öztürk, sendikal direnişin sonuna kadar sürdürüleceğini söyledi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2017, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER