Dink cinayeti davasını karara bağlayan hakim tutuklandı

Darbe girişimi soruşturması kapsamında Manisa’nın Salihli ilçesinde yakalanan eski İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Eryılmaz, tutuklandı.

Dink cinayeti davasını karara bağlayan hakim tutuklandı

15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında Manisa’nın Salihli ilçesinde yakalanan ve adliyeye sevk edilen eski İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Rüstem Eryılmaz, tutuklandı.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan eski İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Rüstem Eryılmaz, Manisa’nın Salihli ilçesinde gözaltına alınmıştı.

Akşam saatlerinde Salihli Adliyesine sevk edilen ve Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Şanlıurfa Adliyesi’ne bağlanılarak ifadesi alınan Eryılmaz, “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “Türkiye Cumhuriyet hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek” suçlamalarından tutuklanarak Salihli T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Eryılmaz hakkında, Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Mahkemesi ve Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı verilmişti.

Eryılmaz 16 Temmuz günü açığa alınan 2 bin 204 hakim ve savcı arasındaydı.

Rüstem Eryılmaz Kimdir?

Ocak 2012’de İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’inde görülen Hrant Dink davasının heyet başkanı olan hakim Eryılmaz, Hrant Dink davasınında sadece Ogün Samast ve Yasin Hayal’i suçlu bulmuş, diğer tüm sanıkları “örgüt bulunmadığı” gerekçesiyle Hrant Dink cinayetinden tahliye etmişti. Erhan Tuncel, Osman Hayal gibi isimler bu karardan sonra serbest kalmıştı.

2012 yılının Şubat ayında Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Hrant Dink cinayeti davasını karara bağlayan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Rüstem Eryılmaz ve davanın savcısı Hikmet Usta hakkında inceleme başlatılması talebini kabul etmişti.

2015 yılının Ocak ayında ise HSYK tarafından urfa’ya düz hakim olarak atanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2016, 16:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER