Diş hekiminin 8 yaşındaki çocuğu darp ettiği iddia edildi

Bursa’da 8 yaşındaki kız çocuğunun diş hekimi tarafından darp edildiği iddia edildi.

Diş hekiminin 8 yaşındaki çocuğu darp ettiği iddia edildi
Bursa’da 8 yaşındaki kız çocuğu İ.E.’nin annesiyle gittiği hastanede diş hekimi tarafından darp edildiği iddia edildi. İddiaya göre, sallanan süt dişini kontrol etirmek için hastaneye götürülen İ.E’nin yüzüne kadın doktor R.G. tarafından diş çekim aletiyle vuruldu. Darp raporu alan Eti ailesi, doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.


İddiaya göre olay şöyle gelişti: Anne Tülay Eti, kızı İ.E.’yi sallanan süt dişini kontrol ettirmek için doktora götürdü. Küçük kızı yalnız başına içeriye alıp koltuğa oturtan kadın İ.E.’den ağzını açmasını istedi. Di hekimi R.G., iddiaya göre, dişçiden korktuğu için ağzını açmayan İ.E.’ye, “Bu dişi çekmek lazım, çektirmeyeceksen niye geldin” diye bağırdı, ardından da elindeki diş çekme aparatıyla yüzüne vurdu, kolundan tutarak oturduğu koltuktan yere fırlattı. Annesine koşan İ.E. yaşadıklarını anlattı.

ANNEYE DE TOKAT ATTIĞI İDDİA EDİLDİ

Anne Tülay Eti, kızının anlattıkları üzerine yüzünde kızarık, kolunda morluklar ve tırnak izlerini görünce R.G.’nin odasına girdi. Tartışma esnasında R.G. iddiaya göre, “Madem kızın ağzını açmayacaktı niye getirdin” diyerek Tülay Eti’ye de tokat attı. Bu sırada içeriye giren güvenlik görevlileri, Tülay Eti’yi hastane dışına çıkardı.

Polis merkezine giden Tülay Eti, “Doktor R.G.'nin kızını darp ettiğini söyleyip, şikayetçi oldu.

PSİKOLOG EŞLİĞİNDE İFADESİ ALINDI

Yaşı küçük olduğu için Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği’nde Avukat ve psikolog eşliğinde ifadesi alınan İ.E., "Annemle birlikte doktora gittik. Annem dışarıda kaldı, hemşire beni içeriye yalnız aldı, koltuğa oturttu. Doktor ağzımı açmamı istedi, ben de canım acıyacak diye açmadım. Sonra bana otur dişine bakacağım mecbursun diyerek elindeki aletle bir şeyler yaptı, canım yandı acıyor diye yüksek sesle bağırdım, bunun üzerine doktor elindeki alet ile önce ağız kenarıma, sonra alın bölgeme sert bir şekilde vurdu. Ben acı ile istemediğimi söyleyince oturduğum koltukta sol kolumdan tutarak dışarıya doğru fırlattı” dedi.

‘ÇOCUĞUMA YAPILABİLECEK EN KÖTÜ ŞEYİ YAPMIŞ’

İ.E’nin babası Hüseyin Eti ise, “Ben bu işin peşini bırakmayacağım eşime ve özellikle kızıma vuran bu hanımefendi ya anne değil, ya da insanlıktan yoksun biri. Çocuğa yapılabilecek en kötü şeyi yapmış" dedi.

Hüseyin Eti ayrıca kendisinin Devlet Hastanesi Başhekimliği’nden arandığını belirterek, yapabilecekleri bir şeyin olup olmadığını sorduklarını söyledi.

Tülay Eti ve İ.E., Çekirge Devlet Hastanesi ve Adli Tıp Kurumu’ndan darp raporu aldıktan sonra savcılığa suç duyurusunda bulundu. Üzerine atılı iddiayı kabul etmeyen diş doktoru R.G. hakkında soruşturma başlatıldı. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2016, 15:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
ORHAN AYDOĞAN
ORHAN AYDOĞAN - 7 yıl Önce

böyle doktorlari işten atican

SIRADAKİ HABER