DİSK, KESK, TMMOB, TTB: 12-13 Ekim’de grevdeyiz

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, Ankara’daki Barış Mitingi’ne yönelik saldırı sonrası yaptıkları basın açıklamasında, yas ilan ettiklerini ve 12-13 Ekim tarihlerinde greve çıkacaklarını açıkladı.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB: 12-13 Ekim’de grevdeyiz

Hazırlanan ortak açıklamayı okuyan TTB Başkanı Beyazıt İlhan şunları söyledi:

‘Bombaları tanıyoruz’

“Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız. Hiç kimse bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Bombaları tanıyoruz. 18 Mayıs’ta Adana ve Mersin’deki, 5 Haziran’da Diyarbakır’daki, 20 Temmuz’da Suruç’taki patlamalardan tanıyoruz, aynı seriden biliyoruz.

“Başvurusu Ankara Valiliği’ne yapılmış, bütünüyle barışçıl bir miting için gelmiştik. Savaşa karşı barışı, baskı, şiddet ve zora karşı özgürlükleri, demokrasiyi, yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı emeğin mücadelesini hep birlikte yükseltmek için geldik.

“Ölen arkadaşlarımızı anmak, faşist katliamı protesto etmek için yarından itibaren yastayız. 12 – 13 Ekim Pazartesi ve Salı günleri bütün Türkiye’de grevdeyiz!

“Bütün sendikaları, bütün meslek örgütlerini, bütün siyasi partileri, örgütlü – örgütsüz, hangi sendikanın üyesi olursa olsun bütün işçileri bütün kamu çalışanlarını, insanlığa sahip çıkan bütün yurttaşlarımızı katılmaya çağırıyoruz.”

Özgen: İnadına barış mücadelesi

KESK Genel Başkanı Lami Özgen de yaptığı konuşmada, “Barış talebiyle Ankara’ya gelmişlerdi. Biz savaştan yana olduklarını biliyorduk. Yürüttükleri otoriter anlayışla tarihe utanç satırlarıyla geçecekler” dedi.

Sendika üyelerini kaybettiklerini söyleyen Özgen “Bu katliam geçmiş katliamları kat be kat geçmiştir. Ya barışı tesis edeceğiz ya da yeni katliamlara maruz kalacağız. İnadına barış mücadelesine devam edeceğiz. Başımız sağ olsun. Katledilenler barış şehidi olarak anılacak” ifadelerini kullandı.

Beko: Yolumuza devam edeceğiz

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise “Önümüzdeki süreçte demokrasi barış özgürlük mücadelesi veren arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. 77 Taksim’de Sivas’ta Çorum’da en son Suruç’ta yaşadık” diye konuştu.

Beko katliamı yapanlardan hesabı soruluncaya kadar peşlerini bırakmayacaklarını vurgulayarak “20 gün önce Ankara Valiliğinden izin alınmış bir mitingdi. Valilik İçişleri Bakanlığı MİT ve AKP’nin büyük bir zafiyeti var” dedi.

Çağdaş Gazeteciler Sendikası Başkanı Ahmet Abakay ise “Patlamanın dibindeydik. Ambulanslardan önce TOMA geldi. Suruç’ta kim bomba patlattıysa Ankara’da o patlattı” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2015, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER