Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez görevi bırakıyor

Bir süredir dillendirilen iddialar gerçek oldu: Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez görevi bırakıyor...

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez görevi bırakıyor

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez görevi bırakacağını açıkladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘FETÖ raporu’nu açıklayan Başkan Görmez düzenlenen toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada görevi bırakacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in ‘farklı bir görevde devam etme arzusu olduğunu’ açıklamıştı.

‘BÜTÜN MAKAMLAR EMANETTİR’

Diyanet İşleri Başkanı Görmez ‘FETÖ raporu’nu açıklamasının ardından, gazeteciler Görmez’e ‘görevden ayrılacağı yönündeki iddiaları’ sordu. Görmez, “Bütün görevler, makamlar, vazifeler sadece birer emanettir. O emanet, vakti, yeri ve zamanı geldiğinde teslim edilir. Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir makamdan sonra talip olduğum bir görev vardır, o da ilimdir. Hem aziz milletimizin hem de İslam dünyasının ilmi hayatına katkıda bulunmak için bir gayret içerisinde olacağım” açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bugün Diyanet’in ‘FETÖ raporu’nu da açıkladı. Görmez, rapor öncesinde yaptığı açıklamada “FETÖ elebaşının yöntemi o kadar karışık değildir aslında. Hemen hemen her konuşmada mutlaka saptırıcı bir ifade adeta söz arasına ve satır aralarına gizlenmiştir. Birden fazla anlama gelen ifadeler kullanarak karmakarışık bir teolojinin ortaya çıkmasını sağlamak. Kendini kast ettiği halde üçüncü şahıslar üzerinden konuşmak. Kibrini tevazu gibi göstermek” dedi.

Raporda Sızıntı dergisinin de yer aldığını belirten Görmez “Sızıntı sadece bir derginin değil bir hareketin ve bir metodun adıdır. Bu hareket sadece devlete değil inançlara düşüncelere değerlere sızma hareketi olduğu çok açık bir şekilde anlaşılmış olacaktır. FETÖ elebaşının yöntemi o kadar karışık değildir aslında. Hemen hemen her konuşmada mutlaka saptırıcı bir ifade adeta söz arasına ve satır aralarına gizlenmiştir. Kibrini tevazu gibi göstermek. Gösteriyi anlamın önüne geçirmek. Menfaati söz konusu olduğunda bu yöntemleri ustaca kullanmıştır” açıklaması yaptı.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2017, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER