Diyarbakır'da küpe operasyonu: 53 gözaltı

Diyarbakır merkezli 11 ilde yapılan operasyonda sokak hayvanlarına sahte küpe takarak kamu kurumlarını zarara uğrattıkları gerekçesiyle 79 kişi için yakalama kararı verildi. 14'ü kamu görevlisi olan şüphelilerden 53'ü gözaltına alındı.

Diyarbakır'da küpe operasyonu: 53 gözaltı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 11 ilde hayvanlara sahte küpe takan, aşı uygulama ve sevk işlemlerinde usulsüzlük yapan, sağlığa zararlı hayvansal gıdaları piyasaya sürüp kamu kurumlarını 11 milyon lira zarara uğrattığı belirtilen kişilere yönelik başlattığı soruşturma kapsamında 14’ü kamu personeli toplam 79 kişi için yakalama kararı verdi.

Kararla birlikte bugün sabah saatlerinde Diyarbakır, Urfa, Mardin, İstanbul, Sakarya, Erzurum, Ağrı, Batman, Bursa, Elazığ ve Konya'da bir adrese baskınlar düzenlendi. Baskınlarda 53 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda 234 hayvan pasaportu, 2 bin 210 orijinal hiç takılmamış hayvan küpesi, 2 bin 936 takılıp sökülmüş hayvan küpesi, hayvan sevklerine yarar belgeler, çek ve senetler ele geçirildi. 
 
'Nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik'le suçlanan 53 kişi Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne getirilirken, 26 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü kaydedildi. (MA - DUVAR)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER