Diyarbakır'da 10 köyde sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır'ın Dicle ile Hani İlçesi kırsal kesiminde 10 mahallede bu sabahtan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Lice ve Hani ilçeleri kırsalında ise, 13 köyde dün ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Diyarbakır'da 10 köyde sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Dicle ve Hani ilçesi sınırlarındaki kırsal kesimde operasyon düzenleneceği belirtilerek, "Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde (Dicle İlçesine bağlı olan; Kurşunlu Köyü, Gelincik Köyü, Boğazköy Köyü, Kelekçi Köyü, Değirmenli Köyü, Başköy Köyü, Uluçeşine Köyü, Baltacı Köyü, ve Hani İlçesine bağlı olan; Abacılar Köyü ve Kuyular Köyü) sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 02 Ekim 2016 Pazar günü saat 05.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır" denildi.

LİCE-HANİ'DE 13 KÖYDEKİ YASAK KALDIRILDI

Valilik, dün gerçekleştirilen operasyon nedeniyle Lice ve Hani ilçelerinin kırsal kesiminde bulunan 13 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağının da bugün saat 05.00 itibariyle kaldırıldığını duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2016, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER