Diyarbakır'da İki, Mardin’de Bir Sivil Öldürüldü

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine özel harekat polisleri silahla müdahale etti, 29 yaşındaki Şaban Çelik ile 40 yaşındaki Fahrettin Budak öldürüldü. Nusaybin’de öldürülen Havzullah Doğan'ı da ailesi teşhis etti.

Diyarbakır'da İki, Mardin’de Bir Sivil Öldürüldü
 Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine kazılan hendekleri gerekçe göstererek operasyon düzenleyen özel harekat polisleri 29 yaşındaki Şaban Çelik ile 40 yaşındaki Fahrettin Budak’ı vurdu. İkisi de yaşamını yitirdi.

İlçede dün geceden beri devam eden protesto gösterilerinde, gazetelerdeki haberlere göre bu sabaha karşı 01:00 civarında PKK’lilerle polis arasında çatışma çıktı.

Polisin silahla karşılık verdiği sırada Şaban Çelik yaralandı. Olay yerine gelen ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’ne kaldırılan Çelik kurtarılamadı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yine Bağlar’daki Kaynartepe Mahallesi'nde polis ateş açtı. Fırat Haber Ajansı’nın haberine göre, evinin kapısında oturan 40 yaşındaki Fahrettin Budak öldürüldü. Göğsü ve sırtına aldığı üç kurşunla yaşamını yitirdi.

Bir kişinin yaralandığı olayda üç kişi de gözaltına alındı.

Üç çocuk babası Budak'ın cenazesi otopsi için Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Budak çekçek arabalarla yük taşıyarak ailesinin geçimini sağlıyordu.

Mardin

Mardin’in Nusaybin ilçesindeki polis saldırısı sırasında hayatını kaybeden kişi de üç çocuk babası 29 yaşındaki Havzullah Doğan olarak ailesince teşhis edildi.

Özgür Gündem’de yer alan habere göre, Nusaybin Hükümet Konağına 11 Ağustos’ta saat 21.30 sularında roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmişti. Biri ağır üç polisin yaralandığı saldırıdan sonra özel harekat timleri hastane önünde silahlarla gazetecilere saldırmıştı.

Mardin Valiliği bir gün sonra saldırıyla ilgili olarak, “Hükümet Konağı'na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Saldırıya anında karşılık verilmiştir. Çıkan çatışmada bir (1) Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu etkisiz hale getirilmiştir” açıklamasını yaptı.

Ancak otopsi işlemleri için Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen cenazenin, aile tarafından teşhis edildikten sonra üç çocuk babası 29 yaşındaki Havzullah Doğan'a ait olduğu ortaya çıktı.

Ailesi, Doğan’ın başında darp izi olduğunu da açıkladı. / Bianet

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2015, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER