DÖKH öncülüğündeki kadın heyeti Rojava yolcusu

Demokratik Özgür Kadın Hareketi öncülüğündeki kadın heyeti Rojava'ya gitti. Heyet Rojava'da 10 gün boyunca incelemelerde bulunacak.

DÖKH öncülüğündeki kadın heyeti Rojava yolcusu
Demokratik Özgür Kadın Hareketi öncülüğündeki kadın heyeti Rojava'ya gitti. Heyet Rojava'da 10 gün boyunca incelemelerde bulunacak. 


DTK, BDP, Barış Anneleri İnisiyatifi, Belediye başkanları, kadın kurumları ve DİKASUM’dan oluşan heyet ambargo altındaki Rojava’daki son durumu gözlemlemek, çatışmaların halka etkisini izlemek, kadın kurumlarıyla görüş alışverişinde bulunmak üzere bugün Amed'den yola çıktı. 

Heyet Rojava’ya gitmeden önce DTK binasında basın açıklaması yaptı. Heyet adına açıklamada bulunan DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, "Rojava’ya kadın heyeti olarak gidiyoruz. Daha önce de girişimlerimiz oldu ancak, Dışişleri Bakanlığı'ndan gerekli izin çıkmadı, bu seferki gidişimiz Güney Kürdistan üzerinden olacak" dedi. 

Tuğluk heyetin amacını "Rojavadaki devrimde kadının rolünü gözlemlemek, Rojava’da kadın kurumlarını ziyaret etmek ve savaş ortamından dolayı kadın ve çocukların yaşadıkları durumu tespit etmek" olarak özetledi. 

Tuğluk, Türk medyasının Rojava'daki gelişmeleri "kısıtlı" aktardığına dikkat çekti ve ziyaret ardından heyet olarak gözlemlerini basınla paylaşacaklarını da aktardı. / anf

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2013, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER