Hakkari Üniversitesi Cilo'ya Zirve Yaptı

Hakkari Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu üyesi 2'si bayan 18 doğasever, Türkiye'nin 4135 rakımlı Cilo Sat Dağları'nda zirve yaptı.

Üniversite Rektörlük binası önünde bir araya gelen aralarında Öğr. Gör. Emin Yıldırım ve Öğr. Gör. Murat Adıyaman'ın da bulunduğu Naci Ertunç rehberliğindeki Doğa Sporları Topluluğu, Ağrı Dağı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci yüksek zirvesi olan Cilo-Sat Dağları'na çıktılar. Dört mevsimin bir arada yaşandığı Cilo-Sat Dağları'ndaki sirk göllerinin etrafını dolaşıp 3 bin yıllık olduğu tahmin edilen kaya resimlerini de incelediler.

Yıllardır yasaklı olan bölgedeki doğal güzellikleri görmek ve bölgenin turistlik potansiyeline dikkat çekmek olduğunu ifade eden Üniversitemiz Doğa Sporları Topluluğu, Cilo-Sat Dağlarına hayran kaldıklarını ifade ettiler.

Üniversite Öğretim Görevlisi Emin YıldırımTürkiye'deki önemli göllerden birinin de Cilo-Sat dağlarında bulunduğunu belirterek, "Biz buranın güzelliklerini yaşamaya geldik. Burayı iyi bir şekilde tanıtarak Hakkâri insanını ve Türkiye insanını buraya çekmek istiyoruz. Çözüm süreciyle birlikte buralara huzur geldi. Huzurun bu şekilde devam etmesini diliyoruz" dedi.

Dağcılar iki günlük tırmanışın ardından Hakkâri'ye döndüler.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2013, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER