DTK: Halkımız 5 Haziran’daki sağduyulu duruşunu bugün de göstermeli

DTK Eşbaşkanlığı Amed’deki silahlı saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, “Halkımız 5 Haziran'da tüm imha v

DTK: Halkımız 5 Haziran’daki sağduyulu duruşunu bugün de göstermeli

DTK Eşbaşkanlığı Amed’deki silahlı saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, “Halkımız 5 Haziran'da tüm imha ve katliam girişimine gösterdiği sağduyulu ve sabırlı duruşu şimdide göstermek zorundadır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan DTK Eşbaşkanlığı, 5 Haziran günü HDP’e mitinginde yüzlecre kişiyi öldürmek isteyerek, savaş provası yapan kontra güçlerin, bugün Amed’in Şehitlik Mahallesi’nde bir daha ortaya çıktığını belirtti. 4 kişinin hayatını kaybettiği 400’ü aşkın kişinin yaralandığı bombalı saldırının da halkın büyük öfkesine rağmen, yapılan çaığrılar üzerine sağduyu kazandığı ve büyük provokasyonun boşa çıkarıldığını belirtti.

DTK Eşbaşkanlığı, “HDP'nin seçim barajı geçme ihtimali ile başlayan ve bugün büyük bir başarıyla barajı geçerek bölge de tek güç haline gelmesi bu karanlık güçleri devreye sokmuştur. Tahammülsüzlüklerini siyasal zeminde dile getiremeyen toplum tarafından cezalandırılan iktidarcı devlet zihniyeti kargaşa ve kavga yaratarak intikam almak istercesine toplumu nefret duygularıyla zehirlemeye başlamıştır. Bugün Diyarbakır'ın Şehitlik mahallesinde İhya Der Başkanı Aytaç Baran'a (38), yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı ise tam olarak Kürtleri bir birine düşürmek ve bu başarıyı kanlı bir savaşa çevirme girişimidir.

Kürdistan'ın birçok ilinde 90'ları aratmayan faili meçhul cinayetler yaşanmaya başlanmış ve bunlar devlet tarafından bir türlü aydınlatılmamış veya aydınlatılmak istenmemiştir. Devlet artık polisini doğrudan çatıştırmak yerine taşeron kontra ekipleri ile bu tür provokasyorlar yapmaya başlamıştır” dedi.

Kürt halkını 5 Haziran’da tüm imha ve katliam girişimine gösterdiği sağduyulu ve sabırlı duruşu şimdi de göstermek zorunda olduğunu kaydeden DTK Eşbaşkanlığı açıklamasına şöyle devam etti: “Kürt halkının başarı ve kazanımlarına tahammül edemeyen karanlık kontra güçlere karşın halkımızın dikkatli olması gerekirken, Tüm örgütlü yapılarımıza buradan bu provokasyon zeminine düşmemeye, temkinli, sükunet içinde, yaratılmak istenen bu oyuna gelmemeye yaratılmak istenen taraflı çatışmanın bir parçası olmama çağrımızı kesin bir dille belirtiyor. Herkesi sorumlu olmaya davet ediyoruz.

Yaşanan bu gelişmelere sesiz kalan ve aydınlatmayan hükümet kimin tarafı olduğu önemli olmaksızın bu ölümlerin sorumlusudur.” 

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2015, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER