DTK Kobani'deki saldırıyı kınadı

Demokratik Toplum Kongresi Sağlık Merkezi, Rojava’nın Kobani kentindeki Heyva Sor a Kurd ve İHD’ye yönelik düzenlenen saldırıları kınadı.

DTK Kobani'deki saldırıyı kınadı

Kürt halkının, özgürlük bedellerini her alanda ve her biçimde veren bir gerçekliğinin doğurduğu sonuçların, bugün bölgede ve dönyada önemli gelişmeler yarattığına dikkat çeken DTK, “Kürtleri yok sayan tekelci anlayışlar ve bu politikalara karşı mücadele eden bir halkın onurlu savaşının verdiği tarihsel bir sürecin içinde bulunuyoruz” dedi.

Rojava halkının öz gücüne dayalı bir mücadele yürüttüğünün bilindiği de vurgulanan açıklamada şunlara dikkat çekildi: ”Buradaki temel politika, halkların kimliklerin, kültürlerinin ortaklığına ve kendini yönetme hakkına dayalı bir sistemin oluşturulmasıdır. Rojava halkının güçlü direnişi ve zaferleri başta emperyal güçler olmak üzere bölge ulus-devletlerini oldukça zorlamaktadır. Bir yandan İran ve Türkiye devletleri ile iyi ilişkiler arayışında olan egemenlik yanlısı güçlerin tutumu, diğer yandan yapılması planlanan Kürt Ulusal Konferansını etkilemekte ve ortak bir iradenin çıkmasını engellemektedir. Bu yapılan siyasi saldırılarla birlikte ahlaki değerleri de hiçe sayan saldırılar şeklinde de kendini göstermektedir.”

Kobani’deki Heyva Sor, İHD ve halka yönelik bombalı saldırının sadece Rojava’ya değil, insanlığa ve ahlaki değerlere yapılmış bir saldırı olduğu da vurgulanan açıklamada, “Böyle bir saldırı emperyal güçler ve bölge ulus devletlerinden bağımsız olmadığı Rojava’ya gönderilen çeteler ve bu çetelere cephanelik temini bunun açık ifadesidir. Sağlık merkezlerine yapılan saldırılar, insanlığın, ahlakın bittiği anlardır” dendi.

Güney’de örülen tel örgütlerin, Kuzey’de yükselen duvarların, sağlık merkezine yapılan bombalı saldırıların Rojava halkının zafere ulaşmasını engellemeyemeyeceği de vurgulanan açıklama şöyle sona erdi: ”İnsanlık adına bize yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve başarı Rojava halkının olacaktır.” / anf

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2013, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER