BDP Kobani'deki saldırıyı kınadı

BDP, El-Kaide ve El Nusra çetelerinin Kobani'deki saldırısına sert tepki göstererek, "Sadece El-Nusra çetesi değil, onlara askeri ve lojistik destek sağlayan, onlara sınırlarını açan devlet ve hükümetler de sorumludur" dedi.

BDP Kobani'deki saldırıyı kınadı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Merkezi, Rojava'nın Kobani kentinde El-Kaide, El-Nusra çeteleri tarafından Hevya Sor'a (Kürt Kızılayı) yönelik saldırıyı kınadı.

Yazılı açıklama yapan BDP, "İslam adına hareket ederek, İslami değerleri ayaklar altına alan, İslam'a ihanet eden bu çetelerin gerçekleştirmiş olduğu insanlık dışı saldırıyı nefretle, şiddetle kınıyoruz. Rojava'ya insanı yardımın ulaşmaması için sınırları kapatarak ambargo uygulayanlar, Kobani'de insani yardım faaliyetine düzenlenen vahşi saldırının suç ortağıdırlar. Halkımız bunu böyle bilmeli ve böyle değerlendirmelidir" dedi.

Rojava'da yükselen özgürlük isyanı, özgürlük mücadelesinin asla bastırılamayacağını ifade eden BDP, Rojava halkının hiçbir saldırı karşısında geri adım atmayacağını kaydetti.

BDP, "bütün gücümüzle, halkımızla Rojava halkının ve onurlu mücadelesinin yanındayız. Halkımızın oradaki ızdırabını ve acısını yürekten paylaşıyoruz. Onların direnişi bizim de direnişimizdir" dedi.

BDP, Hevya Sor'a yönelik saldırının benzerinin yaşanmaması için uluslararası kurumları ve bölge devletlerini, Yüksek Kürt Konseyi ile işbirliği yapmaya çağırdı. / etha

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2013, 16:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER