Bakan Avcı'dan öğretmen ataması açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, toplam öğretmen ihtiyacının 127 bin olduğunu söyledi.

Bakan Avcı'dan öğretmen ataması açıklaması
 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, atama bekleyen öğretmen sayısının 215 bin olduğunu belirterek,“Bizim toplam öğretmen ihtiyacımız 127 bin”dedi.

ELİNDEN GELENİ YAPACAK

Atama için Maliye Bakanlığı’ndan kadro istediklerini kaydeden Avcı, “Ama isteyenin bir yüzü...” ifadesini kullandı. Avcı, Şubat ayında öğretmen ataması olup olmayacağına ilişkin soru üzerine, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile kadro konusunu görüşeceğini belirterek, milletvekillerine seslendi. Avcı, “Sizlerin de desteğiyle Maliyemizle de Sayın Başbakanımızla da diğer ilgili bakanlarımızla da bu hususu tekrar bir kere daha müzakere etmek ihtiyacını vurgulayacağım ama bir söz veremiyorum şimdi. Bu benim Milli Eğitim Bakanı olarak tek başıma alacağım bir karar değil, keşke kadrolar hep benim cebimde olsa da hepsini kullansak. Bu konudaki desteğiniz için milletvekillerimize teşekkür ediyorum”dedi.

HERKES AYNI GÖRÜŞTE

CHP’li Mevlüt Aslanoğlu, “Kaç kadro istiyorsanız biz de Maliye’den sizin için kadro isteriz” derken, MHP’li Mehmet Günal, “Sizi yüzüstü bırakmazlar” dedi. Bunun üzerine Avcı, “Biz mehter yürüyüşüyle gidiyoruz arada dönüp bakıyoruz arkadan geliyorlar mı diye. Mehter sağlam yürür” diye konuştu. / ajanslar
Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2013, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER