Taşeron işçilere asgari ücret dönemi bitiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, taşeron işçilerin ücretlerine düzenleme getiriyor.

Taşeron işçilere asgari ücret dönemi bitiyor
 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sosyal taraflara sunup, yaşama geçirmeyi planladığı yenidüzenlemede, taşeron çalışanların mali ve sosyal haklarıyla ilgili önemli düzenlemeler yer alıyor. Tüm taşeron çalışanların asgari ücretle çalıştırıldığı gerçeğinden yola çıkan bakanlık, bu konuda düzenleme yapmak istediğini taraflara iletti. 

TAŞERON DÜZENLEMESİ KAMUDAN BAŞLAYACAK

Yapılacak çalışma ise, her geçen gün taşeron çalışmanın arttığı kamudan başlayacak. Son alımlarla beraber 1 milyon civarında olduğu belirtilen kamudaki taşeron işçiler için bir ücret skalası belirlenecek. İşlerin niteliğine göre yapılacak ücret skalası sayesinde, taşeron işçilerin hepsinin birden asgari ücret üzerinden maaş alması engellenmiş olacak. Bir başka deyişle kamuda tüm taşeron işçilerin ‘asgari ücretten’ çalıştırılması dönemi sona erecek.

ÖZELE DE EMSAL ÜCRET

Taşeron işçiye maaş düzenlemesi, bununla sınırlı kalmayacak. Özel sektörde de taşeron işçiler için emsal ücret uygulaması geçerli olacak. Taşeron çalıştırılmaması gereken bir alanda taşeron çalıştırılırsa ve bu durum tespit edilirse, taşeron işçinin aldığı ücret ve sosyal haklar orada aynı işi yapan kadrolu çalışanla eşit noktaya gelecek. Sosyal hakları da kadrolu çalışanla aynı olacak.
Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2013, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER