BDP: KCK operasyonları devam ediyor

BDP, son dönemde artan gözaltı ve tutuklamaların KCK operasyonlarının sessiz ve derinden devam etmiş hali olduğunu belirterek, operasyonların yerel seçimler öncesi BDP'yi hedef aldığına dikkat çekti.

BDP: KCK operasyonları devam ediyor

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, 14 Nisan 2009 tarihinde başlayan KCK operasyonlarının sessiz ve derinden devam ettiğini belirtti.

BDP, Ekim 2013 ve Kasım 2013 aylarında KCK adı altında yürütülen operasyonlarda İstanbul, Diyarbakır, Dersim, Şırnak, Hakkari, Urfa, Batman, Van illerinden olmak üzere toplam 158 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

BDP, yargı eliyle yürütülen siyasi operasyonların hukuki olmadığını belirtirken, "Bu kapsamda düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğü konusunda yasal düzenlemeler gerçekleşmeden bu sürecin sağlıklı ilerlemesi mümkün değildir" dedi.

Yerel seçimler öncesi gerçekleştirilen operasyonların siyasi saiklerle gerçekleştirildiğini ifade eden BDP, operasyonların Kürt halkını ve BDP'yi yıpratmaya yönelik olduğunu belirtti.

BDP, "Hükümet demokratik siyasetin önünü yasal düzenlemeler ile açmadıkça, demokratik siyaseti güvence altına almadıkça ve mevcut gözaltı ve tutuklamalar son bulmadıkça kaybetmeye mahkûmdur" dedi. / etha

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2013, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER