BDP'nin Yüksekova adayı Ruken Yetişkin

BDP Yüksekova İlçe Örgütü, 30 Mart 2014 seçimlerinde belediye başkan aday adayları arasında ön seçimi Ruken Yetişkin kazandı.

BDP'nin Yüksekova adayı Ruken Yetişkin

BDP Yüksekova İlçe Örgütü, 30 Mart 2014 seçimlerinde belediye başkan aday adayları arasında ön seçim yaptı. Seçimlerde daha önce Adalet Bakanlığı tarafından görevinden alınan Yüksekova eski Belediye Başkanı Ruken Yetişkin delegelerin oylarıyla yeniden aday olarak seçildi. 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Belediye Başkanlığı için BDP'den aday adayı olanlar arasında başkan adayını belirlemek için ön seçim yapıldı. Rona Clas Düğün Salonu'nda gerçekleşen BDP Genel Merkezi'nden BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ayhan, BDP Merkezi Seçim Komisyonu'ndan Ceylan Bağrıyanık, BDP Kadın Genel Meclisi'nden Kıymet Ilgaz, Hakkari il eş başkanları Rahmi Kurt ve Esmer Tekin ve Barış Anneleri, TUHAD FED, MEYADER temsilcilerinin de takip ettiği ön seçimde 530 parti delegesinden 470'i oy kullandı. 

BDP'den başvuruda bulunan 6 aday adayı arasında yapılan seçim sonuçları şöyle:

* Ruken Yetişkin 269
*Av. Dilber Uzunköprü 74
*Sema Buldan 61
*Av. Özlem Metin 31
*Ferrah Diba Çobanoğlu 19
*Reyhan Alkan 13

Yetişkin, burada demokratik bir seçim oluştu halk iradesi konuştu. Halkımız ne isterse o olur. Yüksekova için elimden gelen en iyi şekilde hizmet edeceğim güzel bir Yüksekova inşa edeceğiz dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2013, 18:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER