“Gavat“ Diyen Valiye Suç Duyurusu

Adana’da yaşayan avukat Yusuf Özer, kendisini protesto eden bir vatandaşa “O gavatı getirin bana” diyen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş hakkında “Görevi kötüye kullanma ve hakaret”ten suç duyurusunda bulundu.

“Gavat“ Diyen Valiye Suç Duyurusu

dana’da yaşayan avukat Yusuf Özer, kendisini protesto eden bir vatandaşa “O gavatı getirin bana” diyen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş hakkında “Görevi kötüye kullanma ve hakaret”ten suç duyurusunda bulundu.

Vali hakkında kamu davası açılarak cezalandırılmasını ve soruşturma için tedbiren görevden el çektirilmesini talep eden Özer, suç duyurusu dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“Kendisine tepki gösteren vatandaşa hakaret ettikten sonra para cezası kestirmesi alenen ‘görevi kötüye kullanma’ suçunu oluşturmaktadır. Hiçbir demokratik hukuk devletinde ve mevcut Türkiye Cumhuriyeti hukuk sisteminde bir valinin, kendisini eleştirenlere karşı, doğrudan Kabahatler Kanunu’na göre ceza yazması doğru değildir. Her iki olayda da Adana’da yaşayan her bir vatandaşın şikâyetçi olma hakkı olduğu açıktır. Şüphelinin yaptığı davranışlar, açıkça Adana’ya ve Adana halkına zarar vermiştir.”

Kocasına “gavat” diyen kadın ceza almıştı

2009’da İzmir 8. Sulh Ceza Mahkemesi, kocasına “gavat” diyen N.Ş. adlı kadına hakaret suçundan 90 gün hapis cezası karşılığı olarak 1800 lira para cezası vermişti. Parayı ödeyemeyen kadın, 90 gün hapis yatmıştı.  / Bianet

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2013, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER