Dündar: Saldırının örgütlü olduğunu düşünüyorum

İstanbul Adliyesi önünde silahlı saldırıya uğrayan gazeteci Can Dündar, “Ben örgütlü bir şey olduğunu tahmin ediyorum. Yani çok tek başına yapılacak bir şey olmadığını düşünüyorum. O yüzden o örgütün diğer parçaları ortaya çıkmaya başladı diye tahmin ediyorum” dedi.

Dündar: Saldırının örgütlü olduğunu düşünüyorum

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Kadıköy Belediyesi ve Deniz Gezmiş Vakfı’nın Caddebostan Kültür Merkezi’nde Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anmak için düzenlenen ‘Denizleri Anıyoruz’ konulu programa katıldı.

Burada bir konuşma yapan Dündar program bitişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Herkesten iyi o korudu”

Dündar, İstanbul Adliyesi önünde kendisine yönelik silahlı saldırıyla ilgili şunları söyledi:

“O anda yanımda koruma yoktu maalesef ama eşim vardı. Herkesten iyi o korudu gördüğünüz gibi. Ben örgütlü bir şey olduğunu tahmin ediyorum. Yani çok tek başına yapılacak bir şey olmadığını düşünüyorum. O yüzden o örgütün diğer parçaları ortaya çıkmaya başladı diye tahmin ediyorum.

“Çok bir bilgim yok ama tek başına yapılabilecek bir işe benzemiyor. Adliye binası içerisine de girdiğini söylediler. O arada silahı birine vermiş olması lazım. O yüzden daha ayrıntısı çıkarsa ortaya muhtemelen bağlantıları da anlaşılacaktır. Bana koruma tahsis edilmişti, o an zannediyorum yanımda değildi. Sabah adliye binasında yanımdaydı ama olay anında yanımda değildi.”

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2016, 21:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER