Düzce'de karantinadakiler sokakta yakalandı

Düzce’de Covid-19 testi pozitif çıkan ve evde izolasyon altına alınan 57 kişinin sokakta dolaştığı tespit edildi. Düzce Valiliği tarafından karantina altında izolasyon kurallarına tabii olması gerektiği halde dışarıya çıkan kişilere 179 bin lira ceza kesildi.

Düzce'de karantinadakiler sokakta yakalandı
Korona virüsü tespit edildikten sonra karantina kararı verilen kişilerin sokağa çıktığı bilgisi üzerine Düzce’de denetim yapıldı. Valilik bünyesinde oluşturulan kısa adı İSDEM olan İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerinin her gün izolasyon altında alınan kişilerin evlerine giderek denetim yapacağı bildirildi.

Düzce Valiliği’nin açıklamasında korona virüsüne karşı herkesin tedbirli davranması istendi ve şöyle denildi:

İlimizde Covid-19 pandemisi nedeniyle ev izolasyonu ve karantinaya uymayan 57 kişiye kişi başı 3150 lira olmak üzere toplam 179 bin 550 lira idari para cezası uygulanmıştır. İlimizde kurulan İl Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) ekipleri tarafından izolasyona alınan vatandaşlarımız her gün denetlenerek denetimler sıklaştırılmıştır.

Ev izolasyonu ve karantinaya uymayan vatandaşlarımıza Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince 3.150,00 lira ve Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan “… yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır” hükmü uyarınca, bu hükme uymayan kişilerin, haklarında gerekli adli işlemler uygulanmaya devam edecektir.
Bu süreçte Covid-19 salgının artmaması için değerli vatandaşlarımızın çok dikkatli olmaları; temizlik, maske ve mesafe kurallarına titizlikle riayet etmeleri hem kendi sağlıkları hem de yakınları, sevdikleri ve halkımızın sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir. Lütfen temizlik, maske ve mesafe kurallarına titizlikle riayet edelim. (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2020, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER