Enwer: DİHA ve Roji Welat'ta kilit vurulması utanç vericidir

Kürdistan Gazeteciler sendikası Süleymaniye şube Sekreteri Karwan Enwer KDP’nin DİHA,Roji Welat, KNK, ve PÇDK’ye dönük geliştirdiği baskıları kınayarak Güney Kürdistan’ın kimsenin mülkü olmadığını söyledi.

Enwer: DİHA ve Roji Welat'ta kilit vurulması utanç vericidir
 Kürdistan Gazeteciler sendikası Süleymaniye şube Sekreteri Karwan Enwer KDP’nin DİHA,Roji Welat, KNK, ve PÇDK’ye dönük geliştirdiği baskıları kınayarak Güney Kürdistan’ın kimsenin mülkü olmadığını söyledi.  Enwer, “Güney Kürdistan da birçok Arap ve Türk kanalları özgürce yayın yapabiliyorsa Kürt basınına engel çıkartmak akıl karı değildir. Tamamiyle siyasi bir yaklaşımdır” dedi.

Kürdistan Gazeteciler sendikası Süleymaniye Şube Sekreteri Karwan Enwer KDP’nin aralarında DİHA ve Roji Welat gazetesinin de bulunduğu birçok basın ve siyasi parti ile sivil toplum örgütü bürolarına KDP tarafından baskınlar düzenlenmesini kınadı.

Danimark devletinin Kürt televizyonlarını kapatmasına karşı sokaklara çıktıklarını söyleyen Enwer, “Ne acı bir durum ki Özgür Kürdistan parçasında Kürdistanlı gazetecilere ve basın kurumlarına engel çıkartılıyor. Tutuklanıyor. Kurumlar kapatılıyor” dedi.

Güney Kürdistan’ın bütün Kürtlerin ülkesi olduğunu belirterek, “Hiç kimsenin mülkü değildir” diyen Enwer, “Güney Kürdistan gibi bir yerde Rojhilatlı, Rojavalı ve Kuzey Kürdistanlılara engel çıkartmak utanılacak bir şeydir. Hiç bir meşruiyeti yoktur” diye belirtti.

Bir yandan bağımsız Kürdistan’dan bahsederek, diğer yandan da siyasi partilerin kapatılması, basının engellenmesinin utanç verici bir durum olduğunu söyleyen Karwan Enwer devamla şunları belirtti:

“Bağımsız Kürdistan da bahsediliyor. Bağımsız Kürdistan bu kafa ile hendekler kazılarak partiler kapatılarak, gazetecilere engel çıkartılarak kurulamaz. Kürdistan da herhangi bir basın kurumu herhangi bir siyasi partinin bürosunun kapılması utanç vericidir. Kınıyorum. Biz burda  basının 35. Madesine göre çalışıyoruz. Bir kurumunun kapatılması için bazı kanun ve prensiplerin ihlal edilmesi gerekiyor. Böylesi siyasi kararlara karşı Kürdistan gazeteciler sendikasının tavrı olacaktır. Güney Kürdistan da bir çok Arap ve Türk kanalları özgürce yayın yapabiliyorsa Kürt basınına engel çıkartmak akıl karı değildir. Tamamiyle siyasi bir yaklaşımdır.”  / anf

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2014, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER