Erbil, ABD'den özel temsilci istedi

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Bağdat'la yaşanan krizde ABD'den ağırlığını koymasını istedi. Erbil, Washington'dan arabuluculuk için özel temsilci talep etti.

Erbil, ABD'den özel temsilci istedi
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY), Bağdat’la yaşanan bağımsızlık referandumu geriliminde ABD’den arabuluculuk talebinde bulundu. IKBY’nin Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa Bekir, Bağdat’la gerilimde arabuluculuk yapması için ABD’den özel bir temsilci atamasını istediklerini açıkladı.


Washington ziyareti sırasında Wall Street Journal gazetesi ile söyleşi yapan Bekir, Amerikalı yetkililere gerilimi yatıştırmak için daha fazla şey yapmaları talebini ilettiğini söyledi. “Çok büyük bir tehdit altında olduğumuzu hissediyoruz. Uluslararası toplum müdahil olmalı. Ve bunu yarın değil, yarın yapmalı” diyen Bekir, “ABD’nin daha fazla temas kurması gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Wall Street Journal’ın görüştüğü bir Amerikan Dışişleri yetkilisi de, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden böyle bir talep geldiğini doğrulayarak, “Değerlendiriyoruz” açıklaması yaptı.

IKBY hükümeti, Bekir’in açıklamasıyla eş zamanlı olarak uluslararası topluma da bir çağrı yaptı. Yazılı açıklamada, Bağdat yönetiminin bağımsızlık referandumuna misilleme olarak bölgeye uluslararası uçuşları durdurması uluslararası hukuka aykırı olarak nitelendi; “Uluslararası topluma, Bağdat’taki yetkilileri uluslararası uçuşlar üzerindeki ambargoyu koşulsuz olarak kaldırması için baskı yapmaya çağırıyoruz” denildi. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2017, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER