Erdal Öz Edebiyat Ödülü Orhan Koçak'a verildi

Can Yayınları'nın kurucusu Erdal Öz’ün anısını yaşatmak için ailesi tarafından her yıl düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü Orhan Koçak’a verildi.

Erdal Öz Edebiyat Ödülü Orhan Koçak'a verildi

Can Yayınları’nın kurucusu Erdal Öz’ün anısına ailesi tarafından düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü bu yıl edebiyatçı Orhan Koçak’a verildi.

Bu yıl dokuzuncusu verilecek olan ödülün yazarlık yaşamı boyunca edebiyat, özellikle son yıllarda şiir eleştirisi alanına yaptığı kapsamlı, tutarlı ve kuramsal derinliğe sahip katkıları, nitelikli dergicilik, çevirmenlik, yayıncılık etkinlikleriyle, günümüz Türkiye edebiyat dünyasında oynadığı öncü rol nedeniyle Orhan Koçak’a verildiği belirtildi.

2008 yılından bu yana verilen ödül, Handan Börüteçene’nin gerçekleştirdiği bir ödül heykelciği ve 15 bin TL’den oluşuyor.

Erdal Öz Edebiyat Ödülü bugüne dek Gülten Akın, Nurdan Gürbilek, İhsan Oktay Anar, Şavkar Altınel, Murathan Mungan, Cemil Kavukçu, Küçük İskender ve Orhan Pamuk’a verilmişti.

Orhan Koçak hakkında

1948 yılında İstanbul’da doğan Orhan Koçak ODTÜ’de iktisat ve sosyoloji okudu.

Defter dergisinin ve Kanat Yayınları’nın kurucularından olan Koçak Metis Yayınları’nda bir edebiyat kuramları ve eleştirisi dizisi başlattı (Metis Eleştiri) ve yayın yönetmenliğini üstlendi.

12 yıl boyunca yayımlanan edebiyat dergisi Virgül’ün genel yayın yönetmenliğini yaptı.

Theodor W. Adorno’nun eleştirel diyaloglardan oluşan başyapıtı Minima Moralia’yı Ahmet Doğukan ile birlikte Türkçeleştirdi.

Eserleri: İmgenin Halleri (1995), Modern ve Ötesi: Elli Yılın Sanatına Kenar Notları (2008), Bahisleri Yükseltmek (2011), Kopuk Zincir (2012).

Başlıca çevirileri: Melanie Klein’den Haset ve Şükran (2008), Samuel Beckett’tan Proust

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2016, 17:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER