Ergenekon davasının gizli tanığı savcı Bozkurt gözaltına alındı

Ergenekon davasında ‘Efe’ adıyla gizli tanıklık yapan,hakkında tutuklama ve yakalama kararı bulunan eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt, darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Ergenekon davasının gizli tanığı savcı Bozkurt gözaltına alındı

15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında hakkında tutuklama ve yakalama kararı bulunan eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt, gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ile Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yaptığı operasyonu kapsamında Bozkurt, İzmir Bornova’daki bir evde gözaltına alındı.

Operasyon sırasında Bozkurt’un polisleri görünce kaçtığı, kovalamaca sırasında da bacağını kırdığı belirtildi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Bozkurt, ameliyatın ardından Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülecek.

Bozkurt, Dönemin Erzincan başsavcısı İlhan Cihaner, 3’üncü Ordu komutanı Saldıray Berk ve MİT yöneticilerinin yargılanıp beraat ettiği Ergenekon davasında ‘Efe’ adıyla gizli tanıklık yaptı.

Bozkurt gizli tanıklığının ortaya çıkmasının ardından tanık koruma programına dahil olup estetik ameliyat geçirmiş, bir süre ABD’de bulunmuş, dönüşte emekliliğini istemişti.

Bozkurt yeni dönem HSYK’nın iki üyesinin şikayeti üzerine meslekten ihraç edilmişti.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2016, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER