Erdoğan: Türkiye 1 Kasım'da seçime gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ” Şu anda açıklanan tarih 1 Kasım. İnşallah Türkiye 1 Kasım’da tekrar seçimi yaşayacaktır” dedi.

Erdoğan: Türkiye 1 Kasım'da seçime gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da cuma namazı sonrası gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

‘Halkımız polise haber vermeli’

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Bölücü terör örgütü çok farklı ülkemizi bölme gayreti içerisine girdi. Bugüne kadar sabır sabır sabır… Ben de demek zorunda kaldım, süreç buzdolabına konmuştur. Milletimizin huzuru için herkes üzerine düşen görevi yapmak zorundadır. Hep birlikte elimizden ne geliyorsa bunu sonuna kadar yapacağız.

“Buralardan artık taviz veremeyiz. Halkımız kendi içerisinde bölücü terör örgütüne dahil olanları ayıklamalıdır. Polise haber vermelidirler. Halkı kandırmayın, kimse bu yalanları yutmuyor kimin kim olduğunu biliyoruz. Bu işte zaferle çıkacağız, zaferle çıktığımız zaman bütün şehitlerimi bu ülkede hayırla yad edilecektir, kanları yerde kalmayacak.

‘Beştepe’yi tanımayanı Beştepe’ye niye çağırayım’

“Seçim sürecine giriyoruz. Cumhurbaşkanının yetkileri bellidir. Cumhurbaşkanı olarak yetki alanlarımı biliyorum ve bu alanlarımı sonuna kadar kullanmak durumundayım, zaman kaybetme peşinde olmadım olamayacağım. Ben görevi verdim netice alabildiler mi alamadılar?

“Ana muhalefet partisine yetki verilmeli. Bu görüşmeler yapıldı, o zat Beştepe’yi tanımıyorum, gitmem derken, Beştepe’yi tanımayanı Beştepe’ye niye çağırayım? Zaman kaybetmeye gerek var mı? Cumhurbaşkanı seçime götürebilir mi? Götürebilir. Cumhurbaşkanı olarak pazartesi 45 günün sonu. Meclis başkanımla bir görüşme daha yapacağım sonra da hayırlısıyla ülkemizi erken seçime götüreceğiz.

‘1 Kasım’da seçimi yaşayacağız’

“Görevlendireceğim kişi de burada seçim hükümetini parlamento içinden gerekirse dışında almak suretiyle kabineyi oluşturur ve seçime gideriz. Güvenlik güçlerimiz bütün önlemlerini aldı, YSK bütün hazırlıklarını yaptı. Bu süreç içerisinde kim ön süreç yapacaksa, hazırlıklarını yapacak. Şu an açıklanan tarih 1 Kasım. 1 Kasım’da inşallah Türkiye seçimi yaşayacaktır.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2015, 22:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER